Smetanová kuřecí bomba s Hermelínem

Lenka Thomas Kuchařka: Lenka Thomas

Doba přípravy: 1 1/2 hodiny s přípravou 4+ Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

3 silnější kuřecí prsa
1 zakysaná smetana
1 Hermelín klasik - neochucený
1 velká cibule
koření Kuře 7 bylin
špetka sušené bazalky
sůl
1 lžíce oleje
máslo na vymazání pekáčku
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozkrojíme a každou část dále načtvrtíme, naporcujeme na menší kousky, z obou stran osolíme a okořeníme. Na pánvi na rozpáleném oleji maso rychle z obou stran opečeme a vyndáme.

  2. Pekáček vymažeme máslem, na dno položíme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, na ní osmahnuté kousky masa a na maso na tenké plátky nakrájený Hermelín. Vše zalijeme zakysanou smetanou a pečeme v troubě při 180°C cca hodinu, dokud není maso měkké. V případě potřeby můžeme podlít lžící či dvěma vody.

  3. Podávala jsem s vařenými brambory. Je samozřejmé, že Hermelín se smetanou vytvoří jakési "hrudky" na mase, ale to je naprosto normální a na talíři pak velmi delikatesní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smetanová kuřecí bomba s Hermelínem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo