Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhly s ačokčou

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 823 kJ /
1 392 kcal
Bílkoviny44,80 g
Tuky9,65 g
Vláknina65,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 109 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy261,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pšeno (jáhly) zalejeme vodou a varíme, kým doň všetka voda nevsiakne. Krok 2: Ačokču narežeme na rezance, podlejeme 3 lyžicami vody a povaríme 5 min. Krok 3: Na panvici na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané paradajky a všetky koreniny. 10 minút restujeme. Krok 4: Pšeno vidličkou našuchoríme, pridáme ačokču a pripravené paradajky a premiešame. Krok 5: Podávame ako prílohu k mäsu alebo samostatne ako bezmäsité jedlo so zeleninovým šalátom.

Zveřejněno 6. 7. 2018

Poznámka autorky tejaja

Výborným variantom je nahradenie ačokči kelom.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhly s ačokčou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xEY3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhly s ačokčou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xEY3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

naprosto nevím co je ačokča. Kdo to ví, odpoví.

emeritnicelnik: :-) Ačokča je popínavá rastlina so svetlozelenými listami. Ťahá sa až do výšky 4-5 m a má množstvo bočných výhonkov. Potrebuje teda oporu. Vytvorí krásnu zelenú stenu. Pochádza z Mexika, je to kríženec uhorky a papriky. Pestujem ju na záhrade už okolo 15 rokov. Prvé semená som dostala od sestry, odvtedy mám svoje. Maličké plody sa jedia surové, ale len do veľkosti cca 4 cm. Väčšie už začínajú mať tvrdé semená. Ale sú výborné na varenie. Ale aj na varenie semená treba vybrať, neuvarili by sa. Prvé plody nechávam prerastať a dozrievať v nich semená. Na jeseň ich vysuším a mám na jar na sadenie. Používa sa všade tam, kde by si dala papriku alebo si vymyslíš recept sama.:-) Prikladám k receptu fotky ačokči, pozri sa. ;-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
jáhly recepty, ačokča recepty, recepty z jáhel, recept na jáhly, jáhly recept, recepty s jáhly, jáhly - recepty, recept jáhly, jahly-recepty, recepty z jahel

Suroviny:
jáhly, voda, ačokča, rajče, cibule, česnek, olej, zázvor, chilli, koření kari, paprika sušená sladká, římský kmín mletý, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu