Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto s ačokčou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

15. 7. 2011 08:37

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie5 222 kJ / 1 248 kcal
Bílkoviny27,83 g
Tuky3,05 g
Vláknina17,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 46 mg
Sůl0,09 g
Sacharidy269,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

3. 10. 2011 16:23

Zorka-Liberec: áno, máš pravdu, je to univerzálna zelenina. Listy možno použiť ako špenát, ale mladé listy aj ako šalát ( surové ), ačokču môžete použiť všade, kde použijete papriku, ale vynikajúca je surová, k chlebíku s maslom ;-) mňam. Len musí byť mladá, max. 3-4 cm.
recepty :
http://www.toprecepty.cz/recept/7102-nakladana-aco...
http://www.toprecepty.cz/recept/14814-sterilovane-...
http://www.toprecepty.cz/recept/19247-bobovy-hrnec...
http://www.toprecepty.cz/recept/7060-leco-s-acokco...
http://www.toprecepty.cz/recept/21980-rizoto-s-aco...
http://www.toprecepty.cz/recept/8090-testoviny-s-p...
http://www.toprecepty.cz/recept/8161-testoviny-zap...
http://www.toprecepty.cz/recept/7663-tofu-na-zelen...
http://www.toprecepty.cz/recept/7894-zelenina-zape...
Ale ako vravím, ačokču môžete dávať všade namiesto papriky :-D;-)

Zorka-Liberec

3. 10. 2011 15:21

Pěstujeme ji už 3 roky,nakládáme jako okurky.Ale prý se listy hodí na špenát,plody i do teplé kuchyně,jak jsem zde četla-máte někdo další recepty??Díky!:-K:-p

martina 72

3. 8. 2011 19:34

A víš ty co:-? Běž do ačokči,:-O:-D bo letos jenom lehký záchvěv, že by něco mohlo vyrůst:-S:-D:-D

tejaja tejaja

3. 8. 2011 19:31

spagetka:ačokča vyfotená ;-) ale ešte bez plodov. "Vďaka" 2-týždňovému lejaku ešte neopelené a teda bez plodov. Teraz je konečne teplo a bez dažďa, tak sa rapídne vyhodili kvety. Keď budú plody, odfotím znova. ;-):-D

tejaja tejaja

25. 7. 2011 21:56

Betyna: Najlepšia je surová :-D ;-)

Betyna

25. 7. 2011 20:07

:yes: taky pěstuju ačokču, někdy ji pařím v parním hrnci s ostatní zeleninou, nakládám jako okurky a na zimu se dá dobře zmrazit, je to vděčná zelenina, rychle roste a bohatě plodí

Fantom

15. 7. 2011 22:14

tak totok taky ještě neznam:-O

lomacka

15. 7. 2011 21:24

papriko okurka a je to moc dobrý:-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 7. 2011 17:37

:-Oto teda koukám;-)Také jsem tanto název ještě neslyšela:-8Moc hezký a jistě chutný receptík:-p+3:yes:

tejaja tejaja

15. 7. 2011 11:57

spagetka: Lad´ka mohla, ale ešte teraz nemá plody, asi o 2 týždne sa už objavia, závisí to od počasia. Potom sfotím svoju celú ;-) Tú, čo som použila, je posledná zásoba z mrazáku ;-)

tejaja tejaja

15. 7. 2011 11:56

1974andrea: Andrejka, úplne ti 2- 3 rastlinky postačia. Len potrebuješ natiahnuť pletivo asi do 2 - 2,5 m výšky. Ačokča sa ťahá. A treba othávať mladé plody do veľkosti 3 cm, väčšie plody už tvoria semená, ktpré sú veľmi tvrdé. Dajú sa síce po odsemenení použiť, ale už len na varenie, nie jedenie za surova.;-)

spagetka spagetka

15. 7. 2011 11:18

Okamžitě mě napadla Terezka :-D:-D:-D, prima, mám ještě od kamarádky nějakou, tak ji využiju :-p:yes:
Teri, možná bys mohla vyfotit svou ačokču a dát ji sem, co myslíš?;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

15. 7. 2011 09:27

já taky koukám:-O:-Olíbí se mi to jméno ačokča;-):yes:

1974andrea 1974andrea

15. 7. 2011 09:04

tejaja:To je pro mě teda úžasná novinka,určitě se podívám někde po semínkách na příští rok. Podle fotek určitě postačí pro běžnou konzumaci tak 2-3 rostliny,že?

tejaja tejaja

15. 7. 2011 08:56

1974andrea: Andrejka, ačokča je zelenina, kríženec. Pestujem ju už 5. rok na záhrade a je neskutočne výborná. Mladé plody môžeš jesť surové, ako papriku, majú jemne hráškovú chuť. Ačokča sa dá nakladať na kyslo ako uhorky alebo používať na varenie všade tam, kde by si použila papriku.
Pozri sa tu :
http://achocha.unas.cz/

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ačopča ačokča recepty paprikookurka recepty paprikookurek paprikookurky recepty s ačokčou paprikookurka ačokča recept paprikookurka recept špenat z list ačokčy spenat z acokci jak zmrazit ačokču recepty ačokča ačokča do mrazáku acokco recepty z ačokči použití ačokča nakladame acokcu salat z acokci recepty z paprikookurek

Suroviny: ačokča, paprika čerstvá červená, cibule, olej, sůl, pepř mletý, rýže

TopRecepty.cz

Rizoto s ačokčou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jAkY