

Nálev na okurky
Suroviny
- 3 l vody
- 1 l octa
- 5O dkg cukru (dle vlast. chuti)
- 1 deko
- 5 dkg soli
- 10 celých pepřů
- 10 hřebíčků
- 10 nových koření
- 2-3 bobkové listy (rozlámeme na malé kousky).
Postup přípravy receptu
Do hrnce dáme vodu, ocet, cukr, sůl a koření.
Přivedeme k varu. Když se směs začíná vařit přidáme deko a povaříme dalších 5 minut.
Poznámka od kuchařky
Já okurky zalévám studeným lákem. Na dno hrnce dám utěrku, nandám sklenice a zaleji asi do půlky sklenic vodou a začnu zahřívat. Jakmile okurky změní barvu vyndavám. Otočím dnem nahoru a nechám vychladnout. Takto dělám již několik roků. Ani jedna se nezkazila a mohou se okamžitě jíst.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Nálev na okurky
-
presne robím tento nálev na uhorky ,akurát nedávam viečkami dole ,ale ešte sa nestalo,že by viečko nechytilo,,,
-
No, já vlastně dělám i tento nálev, ale nikdy mne nenapadlo je hned zkoušet
Ale jinak vím, že je dobrý. Osobně, kdybych dělala něco takového poprvé, tak určitě jen na pár sklenicích pro případ, že by nám pak třeba nechutnaly.
-
Nikdo mi ale nevymluví, že nejlepší okurky jsou až pár dní po působení jakéhokoli nálevu
-
tak to určite vyskúšam hlavne ma zaujalo že sa dajú hneď jesť