Nálev na okurky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 702 kJ / 2 080 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20,04 g |
Sůl | 50,00 g |
Sacharidy | 520,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Já okurky zalévám studeným lákem. Na dno hrnce dám utěrku, nandám sklenice a zaleji asi do půlky sklenic vodou a začnu zahřívat. Jakmile okurky změní barvu vyndavám. Otočím dnem nahoru a nechám vychladnout. Takto dělám již několik roků. Ani jedna se nezkazila a mohou se okamžitě jíst.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 5. 2013 10:36
presne robím tento nálev na uhorky ,akurát nedávam viečkami dole ,ale ešte sa nestalo,že by viečko nechytilo,,,
20. 7. 2009 18:52
No, já vlastně dělám i tento nálev, ale nikdy mne nenapadlo je hned zkoušet Ale jinak vím, že je dobrý. Osobně, kdybych dělala něco takového poprvé, tak určitě jen na pár sklenicích pro případ, že by nám pak třeba nechutnaly.
20. 7. 2009 17:10
Nikdo mi ale nevymluví, že nejlepší okurky jsou až pár dní po působení jakéhokoli nálevu
20. 7. 2009 16:46
tak to určite vyskúšam hlavne ma zaujalo že sa dajú hneď jesť
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 19 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 4 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 6 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 7 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 7 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 7 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 7 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 8 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Medvědí česnek právě roste. Mladé listy skvěle dochutí polévky a slané koláče. Víme, jak ho nezaměnit s jedovatou konvalinkou
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Kyselé okurky milovala už egyptská královna Kleopatra. Jak připravit ty legendární Milotické?
Další recepty
Tématické fráze: nálev na okurky lak na okurky z deka nálev na okurky z deka nálev na okurky deko deko nálev okurkovy nalev deko na okurky nalev do okurek nálev okurky nálev z deka nálev deko nálev na okurky s dekem nejlepší nálev na okurky lák na okurky nálev na okurky recept lák na okurky deko deko nálev na okurky okurky nalev deko okurky nejlepší lak na okurky
Suroviny: voda, ocet, cukr, deko, sůl, pepř celý, koření hřebíček, koření nové koření, bobkový list
Nálev na okurky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0gv7
4 názory