Točenky s česnekem a rajčaty

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 9 názorů

Suroviny

170 g vody
4 lžíce oleje
půl lžičky cukru
150 g hladké mouky
150 g pšeničné chlebové mouky
1,5 rovné lžičky soli
7-8 g droždí
Na náplň:
hrst listů medvědího česneku (nebo 2-3 stroužky česneku)
hrstka sušených rajčat
troška oleje
Na posyp:
semena černuchy
ke koupi třeba U Antonína
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme droždí, velkou špetku cukru a trochu mouky z odváženého množství a necháme asi 20-30 mniut vzejít.
    Než vzejde kvásek, namočíme sušená rajčata do vlažné vody, kde je necháme asi 30 minut. Slijeme, rajčata osušíme, nakrájíme nadrobno – a máme je nachystaná do náplně.

  2. Do kvásku přidáme zbytek surovin na těsto a vymícháme ho dohladka. V zakryté míse necháme asi hodinu kynout, pak vytáhneme, propracujeme a rozválíme na obdélník (pokud je třeba, trochu podsypneme moukou).

  3. Těsto potřeme lehce olejem, posypeme nakrájenými listy medvědího česneku (nebo rozetřenými stroužky česneku klasického), rajčaty, svineme do pevného závinu.

  4. Nožem nebo pekařskou stěrkou pokrájíme na 8 šneků, uložíme je na plech, potřeme vodou, posypeme černuchou a necháme opět nakynout (30-50 minut, podle okolní teploty).
    Nakynuté pečivo znovu postříkáme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (200-220°C/asi 20-25 mniut).

Poznámka

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Točenky s česnekem a rajčaty

Tématické fráze: tocenky z kynuteho testa