Pečená zelenina s černuchou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 912 kJ / 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,08 g |
Tuky | 2,50 g |
Vláknina | 33,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 165 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 83,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 8. 2010 14:51
Robila som si len pre seba,takže mám toho menej,dala som to provensálske korenie a upečený cesnak som roztlačila na zemiakymňamPridávam fotkyA naozaj treba tých 90 min.,aj keď sa mi to najprv zdalo strašne moc
3. 8. 2010 11:48
Tohle je receptík přesně podle mého gusta. Koření černucha mi moc chutná, poprvé jsem si přivezla také z Egypta a teď kupuji "U Antonína" (viz odkaz Cathleen), dávám na dom. pečivo (housky, chléb) i na zeleninu.
3. 8. 2010 08:27
Černuchu jsem koupila tady http://www.koreni.cz/detail.php?pid=290 (je tam i foto), původně do chleba, protože je obsažena i v jejich směsi chlebového koření. Nemůžu říct, že by nebyla aromatická....když jsme do ní kousli, bylo to něco mezi nemletým mákem a pepřem, v chlebu to u nás neprošlo
Putovala dál (černucha i směs do chleba), k sousedce, které to naopak chutnalo v chlebíku moc.
Putovala dál (černucha i směs do chleba), k sousedce, které to naopak chutnalo v chlebíku moc.
3. 8. 2010 08:11
Pečená zelenina je skvělá +9
3. 8. 2010 06:53
To je parádaNemám síce doma tie korenia,iba šalátové,ale možno by to išlo aj s provensálskym...ešte uvidím,ale určite si to dnes urobím k obedu ako prílohu ku kuraťu
2. 8. 2010 22:34
2. 8. 2010 22:18
2. 8. 2010 21:58
Takže na zahradě se mi konečně batolí nějaké cuketky,tak hurá na to.Bodík už letí
2. 8. 2010 21:19
černuchu setou (nigella sativa) jsem si přivezla z Egypta a má mnohem výraznější chuť, než tady kupovaná - ráda s ní posypávám domácí pečivo, když peču třeba rohlíky nebo jí trošku přidávám do chleba
2. 8. 2010 21:14
musím říci, že se mě moc líbí recept kromě "čermuchy", znám ostatní přísady, takže vyzkouším (čermuchu už také znám viz komentář zde), díky
2. 8. 2010 20:56
Černucha setá - lidový název: černý kmín, nigela, semena černé cibule
Černucha má široké použití hlavně v Indii a na středním východě. Používá se k okořenění chleba, pečiva, sýrů, luštěnin apod. Je součástí směsí koření Karí a různých druhů Másal. Má příjemnou mírně ostrou chuť, něco mezi cibulí, mákem a pepřem. Černucha je koření pro toho, kdo rád experimentuje. Dobře se doplňuje s koriandrem a novým kořením, saturejkou a tymiánem.
Černucha má široké použití hlavně v Indii a na středním východě. Používá se k okořenění chleba, pečiva, sýrů, luštěnin apod. Je součástí směsí koření Karí a různých druhů Másal. Má příjemnou mírně ostrou chuť, něco mezi cibulí, mákem a pepřem. Černucha je koření pro toho, kdo rád experimentuje. Dobře se doplňuje s koriandrem a novým kořením, saturejkou a tymiánem.
2. 8. 2010 20:47
Tak to je mnamka přesně podle mého gusta!! Bodík pro tebe už letí!!
2. 8. 2010 20:42
Děkuji.Já to slyšela poprvé.
2. 8. 2010 20:39
koření černucha jsou takové malé černé kuličky, které křupou, nejsou ani moc aromatické, jen mírně navanulé jako by rostly v kostele, sehnala jsem bez problémů v prodejně s kořením. není drahé.
2. 8. 2010 20:32
Římanko vypadá to skvěle.Jen nevím co je koření černucha.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 16 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 16 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 4 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 9 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 9 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 9 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 9 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 10 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Semínka černuchy dodávají výraznou chuť indickým pokrmům. Její léčivé účinky znali už starověcí lékaři
Krémová polévka z pečené podzimní zeleniny: Předpečení a kvalitní vývar dodá výraznou chuť i krásnou barvu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: pečená zelenina černucha setá použití koření na pečenou zeleninu černucha setá čermucha černucha setá recepty černý kmín recept černý kmín z egypta grilovaná zelenina s černuchou nigela sativa černucha použití koření černucha na co použití co je cerna zelenina pečená nebo restovaná paprika-recept zelenina z egypta pecena zelenina koření černucha pecena zelenina.lilek apod. černucha setá foto pak choi pečené
Suroviny: lilek, cuketa, mrkev, paprika čerstvá červená, česnek, cibule, brambory, koření ratatouille, černucha, sůl, olej olivový
Pečená zelenina s černuchou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GMmJ
15 názorů