

Pečená zelenina s černuchou
Suroviny
- 1 lilek
- 4 malé cukety
- 3 mrkve
- 2 čerstvé papriky
- 6 stroužků česneku
- 2 cibule
- 2 brambory ve slupce
- koření ratatouille
- koření černucha
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy receptu
Veškerou zeleninu nakrájet na velké kusy. Česnek nechávám vcelku. Vložit do pekáče, ale tak, aby zelenina nebyla navrstvená na sobě, ale byla rozložena po pekáči vedle sebe.
Osolit, posypat kořením dle chuti, pokapat olivovým olejem a promíchat. Dát péct na 200°C na 1,5 hodiny (dobu pečení dodržet, zelenina změkne i dříve, ale tu pravou chuť dostane až po 90 minutách).
Peče se nepřiklopená. Ingredience a množství možno měnit dle chuti. Je výborné jako samostatné jídlo nebo jako příloha ke grilovanému masu v létě na zahrádce.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečená zelenina s černuchou
-
Robila som si len pre seba,takže mám toho menej,dala som to provensálske korenie a upečený cesnak som roztlačila na zemiaky
mňam
Pridávam fotky
A naozaj treba tých 90 min.,aj keď sa mi to najprv zdalo strašne moc
-
Tohle je receptík přesně podle mého gusta. Koření černucha mi moc chutná, poprvé jsem si přivezla také z Egypta a teď kupuji "U Antonína" (viz odkaz Cathleen), dávám na dom. pečivo (housky, chléb) i na zeleninu.
-
Černuchu jsem koupila tady http://www.koreni.cz/detail.php?pid=290 (je tam i foto), původně do chleba, protože je obsažena i v jejich směsi chlebového koření. Nemůžu říct, že by nebyla aromatická....když jsme do ní kousli, bylo to něco mezi nemletým mákem a pepřem, v chlebu to u nás neprošlo
Putovala dál (černucha i směs do chleba), k sousedce, které to naopak chutnalo v chlebíku moc. -
Pečená zelenina je skvělá +9
-
To je paráda
Nemám síce doma tie korenia,iba šalátové,ale možno by to išlo aj s provensálskym...ešte uvidím,ale určite si to dnes urobím k obedu ako prílohu ku kuraťu
-
-
-
Takže na zahradě se mi konečně batolí nějaké cuketky,tak hurá na to.Bodík už letí
-
černuchu setou (nigella sativa) jsem si přivezla z Egypta a má mnohem výraznější chuť, než tady kupovaná - ráda s ní posypávám domácí pečivo, když peču třeba rohlíky nebo jí trošku přidávám do chleba
-
musím říci, že se mě moc líbí recept
kromě "čermuchy"
, znám ostatní přísady, takže vyzkouším
(čermuchu už také znám viz komentář zde), díky
-
Černucha setá - lidový název: černý kmín, nigela, semena černé cibule
Černucha má široké použití hlavně v Indii a na středním východě. Používá se k okořenění chleba, pečiva, sýrů, luštěnin apod. Je součástí směsí koření Karí a různých druhů Másal. Má příjemnou mírně ostrou chuť, něco mezi cibulí, mákem a pepřem. Černucha je koření pro toho, kdo rád experimentuje. Dobře se doplňuje s koriandrem a novým kořením, saturejkou a tymiánem. -
Tak to je mnamka přesně podle mého gusta!!
Bodík pro tebe už letí!!
-
Děkuji.
Já to slyšela poprvé.
-
koření černucha jsou takové malé černé kuličky, které křupou, nejsou ani moc aromatické, jen mírně navanulé jako by rostly v kostele, sehnala jsem bez problémů v prodejně s kořením. není drahé.
-
Římanko vypadá to skvěle.
Jen nevím co je koření černucha.