Časté chyby při rozmrazování husy: Obrňte se trpělivostí a dopřejte masu čas
Stejně jako pečení husy, i její rozmrazení má svá pravidla. Největší chybou je spěch. Pokud toužíte po obdivných pohledech členů rodiny, potřebujete dostatek času na rozmrazování. Máme pro vás několik tipů.
Na svatomartinskou husu se mnoho z nás těší celý rok. Lahodné maso s křupavou kůrčičkou a nepřeberné množství kombinací příloh, od knedlíků po lokše, k tomu zelí na milion způsobů, to vždy úžasně rozhýčká naše chuťové pohárky.
Mohlo by vás zajímat
Chyby při rozmrazování husy
Provedeme vás častými chybami spolu s tipy, jak jim předejít.
- Zmraženou husu vyjměte z mrazáku minimálně 24 hodin před plánovaným pečením a uložte ji do lednice.
- Nerozmrazujte ji při pokojové teplotě, maso přitom ztrácí zbytečně šťávu a riskujete množení nebezpečných bakterií.
- Zapomeňte na rozmrazování na topení nebo pomocí teplé vody. Je nerovnoměrné a podporuje množení nežádoucích bakterií.
- Po rozmrznutí husu zbavte případných pírek a brk, po očištění a osušení ji nasolte a okmínujte – to bohatě stačí ke kýženému výsledku.
- Před samotným pečením husu nechte nejméně 3 hodiny odpočívat při pokojové teplotě, aby masu zbytečně neuškodil teplotní šok.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
S jakou přílohou podáváte husu vy? My nedáme dopustit na bramborové lokše a červené zelí. Jak upéct svatomartinskou husu vám ukáže následující videorecept.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jemný makovec babičky Boženky
Přidáno před 11 hodinami
Maková bábovka s čokoládou a mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Supersulc
Přidáno před 20 hodinami
Cizrnová směs s mrkví a rajčaty
Přidáno před 21 hodinami
Ořechová hvězda z kynutého těsta se skořicí a rumem
Přidáno 5. 12. 2023 15:02
Rozmarýnové housky
Přidáno 5. 12. 2023 12:21
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře