Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřest je rostlina, která se pěstuje především pro své dužnaté výhonky. Existuje mnoho různých odrůd, různých barev, chutí i textur, ale nejčastěji se setkáváme s chřestem zeleným a bílým. Poradíme, která část se konzumuje.

Nejběžnější typ chřestu, se kterým se můžeme setkat v ochodech, je chřest zelený, ale koupit si můžeme i chřest bílý. Oba typy chřestu jsou plné prospěšných látek a velmi vhodně obohatí náš jídelníček. Příprava chřestu je velmi rychlá, uvařený je doslova během několika minut.

Která část chřestu se konzumuje

Každý typ chřestu se v přípravě trochu liší. Poradíme, která část se konzumuje a kterou naopak vyhazujeme:

  1. Zelený chřest: Postačí oloupat pouze třetinu spodního výhonku, u mladého chřestu není potřeba loupat vůbec. Takto očištěný chřest můžeme uvařit a celý konzumovat.
  2. Bílý chřest: Tento typ musíme před samotným vařením a konzumací pečlivě oloupat celý až po hlavičku. Ve slupce se vyskytují hořké silice, které nejsou chuťově příjemné.

Pokud si nejste jisti, jak samotný chřest připravit a také uvařit, máme pro vás praktický videopostup, který vás celou přípravou provede krok za krokem. Napište nám, jak se vám chřest povedl.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více