Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Granátové jablko je odedávna spojováno s krásou, mládím, zdravím, ale především s láskou a plodností. Je opravdu velmi zdravé, plné vitamínů i minerálů. Vždy vybírejte pevný, lesklý, nepoškozený a neplesnivý plod.

Pokud vybíráte granátové jablko, musí být pevné a bez zjevného poškození. Mírné vrásnění na slupce nevadí, značí jeho zralost. Nesmí však být zcela seschlé. Uchovávat plody lze na suchém, chladném a temném místě nebo v lednici.

Jak vyloupat zrníčka z granátového jablka

Z granátového jablka je jedlá pouze vnitřní částzrníčka obalená dužinou. Je nutné odstranit nejen vnější slupku, ale také tu vnitřní, světlou. Je totiž hořká. Jednou z mnoha metod vyloupání je granátové jablko rozpůlit a zrníčka vyklepat nebo vyjmout za pomocí lžíce.

Využití granátových jablek v kuchyni

Možností použití je více. Máme pro vás malou inspiraci:

Jakým způsobem využíváte granátová jablka v kuchyni vy? Podělte se s námi o vaše tipy v komentářích, budeme se těšit. Pokud hledáte lehký pokrm, zkuste si připravit barevný detoxikační salát.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více