

Zeleninový salát s potočnicí a granátovým jablkem
Suroviny
- 80 g potočnice
- 1/2 menší salátové okurky
- 9 ks cherry rajčátek
- 1 žlutý paprikový lusk
- 1/2 granátového jablka
- 3 lžíce bulguru
- šťáva z 1/2 citronu
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
Bulgur zalijeme trochou vařící vody a necháme změknout. Poté přecedíme, necháme okapat a vychladnout.
Potočnici natrháme na kousky. Okurku, rajčátka a papriku nakrájíme na větší kostičky. Z granátového jablka vyloupeme jednotlivá zrníčka.
Vše smícháme, přidáme bulgur, zakápneme olivovým olejem a dochutíme solí, pepřem a šťávou z citronu.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zeleninový salát s potočnicí a granátovým jablkem
-
to jo
-
-
-
Nádherně to vypadá!!! Mňami
-
Tak teď už vím jak se jmenuje rostlinka co nám roste u potoka
má křenovou chuť
Salátek je super
-
Same chutné suroviny na moc lákavý a krásný salát
-
Jana Remkova: Jani, odkaz mam uveden v poznamce..nebo jak pise Rebeka.
Dekuji vsem.. -
Jana Remkova: tady
http://cs.wikipedia.org/wiki/Poto%C4%8Dnice_l%C3%A...
-
Marti, je vidět, že u vás jsou granátová jablíčka plně dozrálá, je jejich sezóna. I tady se občas najde nějaké dobré
Já je miluju a náš papoušek obzvlášť
Taky si ho dávám do salátů
-
Jak píše rebeka, nádherné barvy. Mám dotaz..co jsou, nebo je "potocnice"???
-
barevná rapsódie.. dokonalé