Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční beránek bývá nekorunovaným králem svátečního stolu, proto je jeho ozdobení důležité. Pokud má kolem sebe barevné dekorace, může se pyšnit jen cukrovým popraškem. Dětem však udělá radost, když vypadá jako živý.

Velikonoce se vyznačují pestrými jarními barvami - zelenou, žlutou a červenou. V takových barvách se nese i zdobení velikonočního stolu. Beránkovi nejvíce sluší bílá kudrnatá srst, zelená tráva s barevnými kraslicemi a červená stužka kolem krku. 

Jak ozdobit velikonočního beránka

Ozdoby můžeme koupit, ale také jich pár najdeme doma:

  • Celého beránka potřeme máslovým krémem a pomocí cukrářského sáčku s ustřihnutou špičkou tvoříme kudrlinky nebo růžičky, které vypadají jako vlna. 
  • Beránka polijeme cukrovou nebo čokoládovou polevou. Ti odvážní ho mohou potřít krémem a potáhnout potahovací hmotou nebo marcipánem.
  • Rohy vytvoříme krémem s kakaem, oči zbytkem bílého krému a tečkou čokolády. Oči tmavého beránka nahradíme mandlí, světlého beránka hřebíčkem.
  • Rohy i oči můžeme vymodelovat z marcipánu nebo potahovky. Rohy nožem narýhujeme a stočíme do kulata. Stejně můžeme vytvarovat i tlamičku.
  • Kolem krku uvážeme barevnou stužku nebo ji vymodelujeme z potahovky, popřípadě ji nastříkáme ze sáčku krémem, obarveným jedlou barvou.

Beránka umístíme na podnos a kolem něj nastříkáme zeleně obarvený krém, rozprostřeme nastříhaný zelený papír nebo dekorační slámu. Okolí beránka ozdobíme velikonočními perníčky, kraslicemi, čokoládovými vajíčky nebo pečenými jidášky. Nádherné jsou kytičky narcisek, tulipánů a petrklíčů, které scénu doladí k dokonalosti.

V našem videu vám ukážeme přípravu tvarohového beránka, kterého si můžete na zkoušku upéct dříve, než na Velikonoce:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více