Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Košíčky s ořechovou náplní - to je klasika, kterou milujeme. Vyzkoušejte je podle spolehlivého receptu a určitě se povedou
Zdroj: Top recepty

Plněné košíčky patří mezi nejoblíbenější druhy vánočního cukroví. Korpusy můžeme upéct s předstihem, vybereme si na ně buď světlé nebo tmavé těsto. Obvykle zvolíme takové, které bude vytvářet pěkný barevný kontrast s náplní.

Co se týče náplně, máme více možností. Můžeme se rozhodnout pro některý z oblíbených receptů, ale zapojíme i vlastní fantazii. Do náplní výhodně zužitkujeme různé kousky a úlomky cukroví, a pokud žádné nemáme, tak použijeme např. dětské piškoty.

Košíčky plněné ořechovou náplní

Košíčky upečeme z křehkého těsta, po vychladnutí je naplníme ořechovou náplní a zalijeme čokoládovou polevou. Povrch košíčků ještě dozdobíme podle možnosti a své fantazie.

  • Na těsto potřebujeme 230 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 120 g Hery a 3 žloutky
  • Ořechovou náplň připravíme ze 150 g cukru krupice, 150 g vlašských ořechů, 150 g piškotů, 250 ml mléka, rum (nebo rumové aroma). 
  • Dále potřebujeme čokoládu na vaření.
  • Vypracujeme hladké těsto a naplníme jím formičky. Plníme je asi do dvou třetin, protože těsto ještě naskočí. Po plnění by vprostřed těsta měla zůstat malá prohlubeň. Košíčky upečeme dozlatova.
  • Na hustší náplň svaříme mléko s cukrem, přidáme nahrubo nadrcené piškoty, ořechy a rumové aroma (nebo rum).
  • Náplň necháme vychladnout a plníme jí košíčky
  • Po naplnění je polijeme (nebo potřeme) rozpuštěnou čokoládou a zdobíme např. barevnou rýží nebo půlkou vlašského ořechu
  • Hotové košíčky uložíme do chladna.

S postupem nám poradí názorné video:

Nejlepší plněné košíčky

Vyzkoušet můžeme i další plněné košíčky. Velkou oblibu si získaly košíčky Izidor, můžeme je naplnit podle oblíbeného receptu z našeho receptáře. Výborné jsou také další varianty, např. košíčky plněné ovocem a zalité pudinkovým krémem.

Podívejte se také na nejlepší plněné cukroví z našeho receptáře. 

 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více