Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kečup připravujeme s ohledem na toho, kdo si na něm bude posléze pochutnávat. Může být ostrý jako břitva pro milovníky pikantních pokrmů nebo naopak jemný a sladký pro děti. Záleží jen na vašich preferencích.

Výroba domácího kečupu není složitá, jen vyžaduje pozornost a soustředění, jako každá práce. Rozvařený zeleninový protlak můžete kořením nebo jiným dochucením vylepšit. Máte na výběr několik možností a záleží jen na vás, čemu dáte přednost.

Jak ochutit domácí kečup

Vyberte si z níže nabízených možností:

  1. Pro děti dejte méně koření a přislaďte.
  2. Do kečupu přidejte pálivou papriku nebo chilli.
  3. Do základu doplňte i jinou zeleninu (např. mrkev, červenou řepu, celer). 
  4. O plnější chuť se postará také zelenina pečená na trošce oleje a následně rozmixovaná.
  5. Přisypte nasekané bylinky. Doporučit můžeme bazalku nebo tymián. Pozor na oregano a majoránku - nevařte je dlouho, aby kečup nezhořkl.
  6. Zajímavou možností dochucení je také strouhaný křen.

A jak ochucujete váš kečup vy? Napište nám to do komentářů, budeme se těšit. Také se můžete inspirovat naším videoreceptem na přípravu domácího kečupu:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky