Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak ohřát těstoviny, aby chutnaly jako čerstvé.  Ohřívání zvládneme během chvilky a skvěle si pochutnáme
Zdroj: Top recepty

Těstoviny, které nám zůstaly z předešlého dne, během chvilky jednoduše ohřejeme a budou chutnat znovu jako čerstvé. K ohřívání nám poslouží několik tipů a jednoduchých rad.

Těstoviny jsou nejlepší čerstvě uvařené, ale občas nám zůstanou do druhého dne. V tom případě je krátce prohřejeme a chuť bude znovu výborná, jako kdybychom je zrovna uvařili. Postup při ohřívání je snadný a rychlý, zvlášť když víme, jak na to.

Ohřívání těstovin není složité, můžeme k němu využít několik jednoduchých postupů, které nám tuto činnost usnadní:

  1. Těstoviny velmi snadno ohřejeme, když je na okamžik vložíme do horké vody a hned scedíme.
  2. Další možností je dát těstoviny na cedník a propláchnout je horkou vodou z rychlovarné konvice.
  3. Pokud těstoviny budeme ohřívat s omáčkou, dobře poslouží mikrovlnná trouba.
  4. V mikrovlnné troubě se dají těstoviny ohřívat i bez omáčky, ale před ohříváním je pocákáme trochou vody, aby se nevysušily, a zapneme je pouze na malou chvíli. 
  5. Máme-li uvařenou omáčku (např. sýrovou), ke které by se uvařené těstoviny hodily, pak je stačí do omáčky jednoduše vmíchat a společně prohřát.
  6. Uvařené těstoviny lze využít i do zapékaných pokrmů - stačí k nim přidat ostatní suroviny (především. sýry, uzeniny, vejce a koření), promíchat a zapéct na pekáčku v troubě. 

Jaké jsou oblíbené recepty na zapékané těstoviny, poradí náš další článek. Při zapékání je nejlepší mít těstoviny uvařené dopředu, vaření pak bude velmi rychlé.

Komentáře

KudrnkaS KudrnkaS

5. 2. 2024 08:58

MajkaZv: Děkujeme za tipy. :)

MajkaZv

5. 2. 2024 02:11

Nemáme mikrovlnku, dovolím si přidat další dva tipy, které se mi osvědčily, když jsem nechtěla z už omaštěných těstovin oplachovat tuk:
- ohřát na páře (voda do hrnce, nad ni pařáček s těstovinami; v parní troubě / hrnci)
- na dno širšího hrce ("kastrolu") / pánve nalít slabou vrstvu vody (cca 0,5 cm?), vsypat uvařené těstoviny, ohřívat (krátce), občas promíchat - vody dát právě tolik, aby těstoviny neplavaly, ale ani se nezačaly lepit ke dnu (vlastně je to taky ohřívání na páře, jen bez speciálního vybavení - cílem je vodu co nejrychleji přivést k varu a těstoviny v ní "obalit").

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky