Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co vás napadne jako první, když se řekne řasa Nori? Pravděpodobně vám v mysli vyskočí pojem sushi. Ale věřte, že tyto mořské řasy mají v kuchyni mnohem více možností využití, než pouze k přípravě japonské pochoutky.

Řasy Nori se řadí mezi superpotraviny, obsahují totiž vysoký podíl bílkovin a vitamínu B12. Díky těmto vlastnostem jsou často zařazovány do jídelníčků veganů a vegetariánů. Asijská kuchyně s nimi umí dokonale kouzlit v různých pokrmech.

Použití Nori řasy v kuchyni

Pochutnejte si nejen na asijských pokrmech s touto mořskou řasou.
  • Sushi je nejznámějším japonským jídlem. Maki sushi se balí do Nori řasy. Také se do ní balí větší rýžové bochánky, sendviče nebo závitky.
  • Tyto mořské řasy lze přidat do připravovaného těsta. Ať už na nejrůznější placky, karbanátky nebo pečivo, řasy chuť těsta neovlivní, jen mu přidá na výživových hodnotách.
  • Pokud si sami mícháte kořenící směsi, nebojte se Nori řasy přidat například do směsi na ryby.
  • Tyto mořské řasy jsou k dostání nejen v podobě tenkých plátků, ale také ve formě vloček, kterými lze dochutit (stejně jako plátky) pomazánky, saláty, polévky (např. ramen) či omáčky.
  • Také jimi lze dozdobit či dochutit servírované pokrmy nebo je přidat do smoothie pro jejich vlastnosti a obsah minerálů a vitamínů.
  • TIP: Potřebujete uvařit luštěniny, ale nemáte času nazbyt? Přidáním Nori řasy do hrnce k luštěninám zkrátíte dobu jejich vaření.

Mořské řasy si můžete dopřávat pravidelně, ale nepřehánějte to s jejich množstvím. Před použitím je můžete nasucho opražit nebo je použít rovnou, záleží jen na vás.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více