Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Teplé slunečné dny si žádají osvěžující a lehké dezerty, které jsou navíc velmi jednoduché na přípravu. Jedním z takových dezertů jsou i ovocné poháry, kdy vrstvíme ovoce s tvarohovým krémem či s nadrcenými sušenkami.

Ovocné poháry jsou skvělé letní dezerty, které jsou na přípravu tak jednoduché, že je zvládnou připravit s menší pomocí i děti. Do pohárů často využíváme sezónní ovoce, které natrháme na zahrádce. Ovoce prokládáme tvarohovým krémem.

Jak připravit jahodový pohár

Na čtyři porce poháru si připravíme tyto suroviny: Zhruba 12 ks jahod, dále 50 g sušenek Lotus, 300 ml bílého jogurtu, 3 čajové lžičky cukru krupice, 2 polévkové lžíce třtinového cukru, 2 polévkové lžíce másla a skořici na ochucení.

  1. Jahody očistíme, větší kusy jahod překrájíme, poté posypeme krupicovým cukrem a necháme alespoň půl hodiny odstát.
  2. Mezitím rozmixujeme sušenky na drobné kousky, posypeme je trochou skořice a pokapeme máslem. Opět jemně promixujeme.
  3. Do jogurtu přidáme třtinový cukr a pořádně promícháme.
  4. Do pohárů střídavě vrstvíme jahody, sušenky a oslazený jogurt. Končit bychom měli jogurtovou vrstvou, kterou posypeme trochou rozdrcených sušenek, strouhanou čokoládou nebo skořicí. Ozdobit můžeme snítkou máty či meduňky.

Tip: Jogurt můžete nahradit také vyšlehanou šlehačkou, tvarohem či mascarpone krémem.

Z větší úrody jahod připravujeme na letní dny osvěžující jahodovou zmrzlinu, která je složená pouze z několika málo surovin. Napište nám, jak se vám povedla.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více