Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit Calzone. Napůl přehnutá pizza se peče s náplní a výborně chutná se zeleninovým salátem
Unsplash

Calzone je vlastně přehnutá pizza, která se peče s náplní - záleží na nás, jakou náplň si vybereme a čemu dáme přednost, ale důležitý je sýr, rajčatová omáčka a olivový olej. Pizzu upečeme dozlatova a podáváme ještě horkou, dokud je sýr vláčný a všechno krásně spojuje.

Italská pizza patří mezi nejoblíbenější jídla a každý ji miluje s jinou náplní - někdo má rád více zeleniny, jiný dá přednost sýrům, žampiónům, masové náplni nebo pikantní chuti. Pizzu si můžeme upéct i v domácích podmínkách podle těch nejlepších receptů z našeho receptáře.

Calzone - pizza přehnutá napůl

Calzone je vlastně pizza, která je přeložená napůl a upečená s náplní. Připravíme ji z těsta na pizzu, které dobře rozválíme a na polovinu těsta rozložíme náplň. Nedáváme ji až ke krajům - ponecháme okraj (asi 2 cm), abychom po přehnutí těsta mohli okraje dobře uzavřít. Do náplně se hodí obdobné suroviny, jako se dávají na klasickou pizzu. Výborná je s rajčatovou náplní a sýrem, který vše krásně spojí. Můžeme ji vyzkoušet se žampiony, šunkou nebo kuřecím masem a cukrovou kukuřicí. Přidáme také italské koření a pár kapek olivového oleje.

Jak upéct Calzone

Přeložené okraje Calzone po naplnění dobře přimáčkneme, případně ještě ohneme dovnitř - tak, aby vznikl pevný okraj. Calzone položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Upečeme v troubě dozlatova. Tato pizza výborně chutná hned po upečení, podávaná se svěžím zeleninovým salátem a dresinkem.

Na Calzone nemusíme chodit jen do pizzérie, můžeme si ji tentokrát vyzkoušet upéct sami, náplň si připravíme podle vlastní chuti a fantazie. Calzone výborně chutná ještě horká, ale také si ji můžeme vzít po vychladnutí na výlet - dá se totiž dobře vzít do ruky. 
Pohodlným a chutným pokrmem na cesty jsou i tousty - tipy na oblíbené recepty najdeme v našem dalším článku.

 

Tento tip je užitečný  (3x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům