Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit houbovou omáčku s vejcem? Inspirujte se jednoduchým receptem, jak zpracovat houbové úlovky do skvělé omáčky
Zdroj: Toprecepty

Našli jste v lese pořádnou houbovou nadílku? Hledáte tip na rychlý oběd? Inspirujte se naším receptem na krémovou houbovou omáčku s vejci a knedlíkem. Zmizí rychleji, než houby po dešti.

Podzim bývá rájem pro milovníky hub. Houby nabízí nepřeberné množství možností, jak je konzumovat a zpracovat. Od smaženice, obalování, houbových gulášů až po skvělé houbové omáčky. Jednu rychlou a osvědčenou jsme si pro vás připravili.  Vyzkoušejte náš recept a už nebudete chtít jinou.

Jak připravit houbovou omáčku se zastřeným vejcem 

  1. Na houbovou omáčku budeme potřebovat: 400 g hub, 150 g másla, 1 lžíce kmínu, 200 ml smetany ke šlehání, 200 ml kysané smetany, 3 lžíce hladké mouky. Na dochucení: citronová šťáva, sůl, pepř, ocet a jako přílohu vejce a knedlík.
  2. Postup je jednoduchý. V hrnci rozehřejeme máslo a osmažíme na něm pokrájené očištěné houby.
  3. Zalijeme vodou. Přidáme sůl, kmín a podusíme houby doměkka.
  4. Omáčku zahustíme směsí smetany a hladké mouky. Krátce povaříme a přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu.
  5. Podáváme s knedlíkem a se zastřeným vejcem.

Celý recept můžete shlédnout také ve videu: 

Inspirujte se našimi dalšími recepty, jak zpracovat houby zase trochu jinak a chutně. Můžete vyzkoušet osvědčenou houbovou smaženici, báječnou hřibovou polévku nebo třeba houby na slanině s kapustou a tymiánem.

A pokud již nasbírané houby nestíháte konzumovat, je čas se pustit do jejich sušení. Jak na to, poradí náš další článek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky