Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječný likér, symbol adventu: Připijme si právě tímto tradičním likérem
Zdroj: Pixabay

Receptů na vaječný likér je opravdu mnoho. Každá rodina má ten svůj, který považuje za dokonalý. Někdo preferuje levnější variantu, jiný si dopřeje luxus v podobě kvalitního rumu. Nechte se inspirovat a zkuste si i vy najít "ten svůj" recept.

Vaječný likér se skládá z několika málo ingrediencí a vyrobit si ho není nic složitého. K výrobě můžeme použít obyčejné suroviny, ale pokud chceme mít náš likér nadprůměrný, použijeme nákladnější suroviny, jako je kvalitnější rum nebo vanilkový lusk.

Jak si připravit vaječný likér

Na litr likéru budete potřebovat 250 ml smetany, 250 ml rumu, 6 žloutků, 100 ml neslazeného plnotučného kondenzovaného mléka, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a vanilkové aroma.

Jestli jsme vás inspirovali a rozhodli jste se pustit do přípravy domácího vaječného likéru, podívejte se na naše video, kde je hned několik variací na vaječný likér.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vánočkavůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda | Vaječný likér

Kapr a další tradiční pokrmy

Kromě sladkého je pro Vánoce typická řada dalších tradičních receptů. Samozřejmě nesmí chybět kapr s bramborovým salátem a rybí polévka.

Mohlo by vás zajímat:

Řízek z kapra | Bramborový salát | Rybí polévka | Houbový kuba

Komentáře

Další tipy a triky