Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak jíst maracuju? Dužina tohoto ovoce má sladko-kyselou chuť podobnou broskvím
Zdroj: Freepik

Maracuja nebo také její příbuzná mučenka jsou druhy exotického ovoce s typicky tmavě fialovou slupkou. Uvnitř se skrývá nažloutlá rosolovitá dužina plná vitamínů, železa i vápníku. Poradíme, jak tyto plody konzumovat.

Maracuju i mučenku snadno můžete zaměnit, protože si jsou velmi podobné, avšak mučenka je velikostí menší a více sladší než je maracuja. Zralé plody tohoto ovoce poznáme tak, že je jejich slupka více vrásčitá a uvnitř příjemně nasládlá.

Výběr a konzumace maracuji

Zásadní je výběr zralého plodu, který může být vrásčitý, což ale není vůbec na škodu. Je důležité, aby slupka nebyla nahnilá nebo prasklá. Pokud vybereme plod s hladkou slupkou, bude dužina uvnitř kyselejší. Slupka není vhodná ke konzumaci.

Konzumace maracuji je velmi jednoduchá:

  • Plod jednoduše ostrým nožem rozřízneme na polovinu.
  • Vezmeme si kávovou lžičku a dužinu z vnitřku plodu vydlabeme.

Využití maracuji

Dužina tohoto ovoce chutná báječně především čerstvě vydlabaná, ale možností využití je hned několik:

Maracuju můžete využít také na přípravu nepečeného cheessecake dortu - do omáčky na přelití dezertu. Maracuja chutná báječně i smíchaná s jiným exotickým ovocem. Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více