Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční čokoláda: Vyrobte si rodinnou pochoutku podle receptu od prababičky
Zdroj: Top recepty

V naší rodině se předává recept na vánoční čokoládu, který pochází od prababičky. Na oblíbenou pochoutku se všichni těšíme každé Vánoce. Poradíme, jak ji vyrobit z kakaa, tuku a cukru. Po nalití do formiček ji necháme ztuhnout a vychladit.

Všichni víme, že generace našich babiček neměly možnost velkého výběru sladkostí, jako je tomu dnes a díky tomu alespoň vznikly báječné recepty na cukroví, které si se sladkou vzpomínkou můžeme každé Vánoce připravit. Postačí nám k tomu pouze několik základních surovin a formičky.

Vánoční čokoláda od prababičky

Na toto cukroví si připravíme: 250 g 100% rostlinného tuku, 250 g cukru moučky, dále 100 g kakaa, 100 g hladké mouky, 1 lžíci solamylu a 1 vanilkový cukr.

  1. Nejprve si připravíme vodní lázeň a rozpustíme v ní kostku rostlinného tuku.
  2. Mezitím si smícháme dohromady všechny sypké suroviny.
  3. Do rozpuštěného tuku vmícháme metličkou na několik etap sypkou směs, tak aby nám vznikla hustší směs bez hrudek.
  4. Čokoládu mírně provařujeme do zhoustnutí, ale pouze tak, abychom ji mohli nalít do formiček.
  5. V této fázi můžeme také přimíchat jemně nakrájené oříšky podle naší chuti nebo také ponechat pouze čistou čokoládu.
  6. Nyní ji naplníme do libovolných formiček - ať už zvolíme plechové nebo silikonové, není třeba je vymazávat. V chladu vše necháme ztuhnout.

Máme pro vás také tip na báječné čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní, které si můžete vyzkoušet podle videoreceptu. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky