Když začnou růst václavky, tak na ně vyrazíme rovnou s pořádným košíkem. Jenže co si pak počít s velkým úlovkem?
Václavky jsou velmi oblíbenou houbou k zavařování. Z lesa si jich můžeme donést dostatek, ale nesmíme propásnout správnou dobu, kdy jsou pevné, zdravé a kvalitní. Bývá to kolem 28. září, na svátek sv. Václava.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit václavky k zavařování
Václavky dobře očistíme, k zavařování jsou vhodné pěkné a pevné kloboučky mladých hub. Do hrnce dáme vařit dostatek osolené vody. Václavky v ní vaříme důkladně asi půl hodiny, jejich tuhé kloboučky to potřebují, jinak budou špatně stravitelné. Během té doby sbíráme tvořící se pěnu. Po uvaření houby několikrát propláchneme chladnou vodou a necháme okapat.
Jak václavky zavařit
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 4 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 12 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 12 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho vařit houby, aby se nestaly příčinou nevolnosti či lehké otravy
Jak zavářet v obyčejném hrnci. Jednoduché zaváření zvládnou snadno i začátečníci. Potřebujeme jen hrnec a utěrku
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Komentáře