Nakládané václavky

wooddy Kuchař: wooddy

Doba přípravy: 60 Houby 4 názory

Suroviny

václavky
Nálev:
3 ks bobkového listu
8 ks celého pepře
3 ks nového koření
1 stroužek česneku
2 l vody
0,5 l octa
1 polévková lžíce soli
200 g cukru
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme nálev a to jednoduše tak, že všechny suroviny dáme do hrnce a přivedeme k varu. Nálev necháme provařit alespoň 20 minut.

  2. Teď se pustíme do samotných hub, používáme pouze plodnice - tedy kloboučky, nohy jsou k nepotřebě. Po očištění a odstranění nožiček kloboučky řádně opláchneme, vložíme do osolené vody a provaříme alespoň 15 minut.

  3. Poté houby scedíme a znovu pořádně propereme (čím více propereme, tím méně budou houby "slizké"), naskládáme do skleniček, zalijeme nálevem a sterilujeme minimálně 30 minut při 80°C.

Poznámka

Václavky je nutné vařit minimálně 15 minut. Při kratší tepelné upravě jsou houby těžko stravitelné, ba doknce až lehce jedovaté

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 85 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nakládané václavky

  • wooddy wooddy(autor receptu)

    používám 8%lihový

    Odpovědět

  • Nadia22 Nadia22

    Vypada to jedle. :-p Zavarene houby, ty ja rada.:-p Prosimte, kolik procentni ocet pouzivas?

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Kdo to zase provokuje s houbami, když u nás nerostou?
    Jinak václavky jsou fajn. :-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Taky dělávám, když rostou :yes: Dávám cibuli a pár koleček mrkve a zalévám jenom nálevem z Deka.Jo a nepropírám, mám ráda právě ty slizouny :-D

    Odpovědět

Tématické fráze: nalev na vaclavky vaclavky václavky recepty václavky recept recepty z vaclavek jak očistit václavky sušené václavky jak zavařit václavky nakladani vaclavek václavky v nálevu nakládané houby václavky zavarovani vaclavek zavarene vaclavky recept václavky příprava václavek václavky sušené nakldane vaclavky václavky v octě václavky nálev vaclavky priprava

Zapomněl/a jsem heslo