Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Každý kuchař si zakládá především na uvaření výtečného guláše, který je naprosto dokonale dochucený. Ovšem i mistr tesař se někdy utne a může se stát, že guláš až příliš okoření a přidá více chilli, než je únosné.

Tradiční guláš dokáže uvařit každý, přesto i ostřílenému kuchaři může ujet ruka se solí nebo chilli. Důležité je zachovat chladnou hlavu a ihned jednat - stačí několik triků na to, abychom výtečný oběd ještě zachránili a rozhodně jej nevyhazovali.

Jak zjemnit pálivý guláš

Máme pro vás pár tipů na to, jak zachránit příliš ostrý guláš:

  • Rozvařená rajčata bez slupek: Jakákoli přidaná zelenina dokáže zneutralizovat o něco méně příliš pálivý pokrm.
  • Syrová brambora: Stačí vhodit do guláše a nechat ji pár minut povařit. Brambora totiž velmi snadno absorbuje sůl a jiné koření
  • Sladký kečup: Skvělou variantou je také sladko-kyselý kečup.
  • Kostka cukru: Sladké zvládne šikovně vyvážit to, co je pálivé.
Pojďte si připravit báječný hovězí guláš podle našeho videoreceptu, který poradí i naprostým začátečníkům, jak guláš správně uvařit. Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky