20 receptů na jídla s kedlubnami: Vyzkoušíte je zadělávané nebo v placičkách?
Kedlubny jsou jednou z nejrozšířenějších košťálových zelenin. Jejich hlízy se dají jíst syrové, ale také smažené, dušené či restované. Ani listy však nepřijdou nazmar - můžete s nimi vařit. Inspirujeme vás naším výběrem?
Smetanovou omáčku s kedlubnami zná mnoho z nás z babiččiny kuchyně. Avšak věděli jste, že listy této zeleniny stačí omýt, nakrájet a orestovat na pánvi nebo je přidat do polévky? Chuťově jsou podobné kadeřávku nebo kapustě, používají se ale jen ty z mladých kedluben. Jistě vás zaujme některý z 20 námi vybraných receptů.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Kedlubny na česneku
- Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory
- Kedlubnový salát se šunkou a tatarkou
- Kedlubnové zelí
- Kedlubnové placky
- Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
- Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur)
- Letní lehká polévka z brambor, kedlubny a mrkve
- Kedlubnové smaženky
- Kuřecí nudličky s kedlubnami
- Kedlubnová omáčka podle babičky
- Kedlubny v sýrovém těstíčku
- Lehká pomazánka z kedlubny a ředkviček
- Smetanové kedlubny s uzeným masem a parmazánem
- Vepřový plátek v kedlubnovém krému
- Kořeněná mrkev s kedlubny a kuřecím masem
- Kedlubnová omeleta
- Kedlubnová pomazánka
- Kedlubnový mozeček
- Zapečené plněné kedlubny s masem (pečené v remosce)
1/20
1/20
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře