Kedlubnová omáčka podle babičky
Toto staré dobré jídlo vařívaly naše babičky, na které rádi vzpomínáme. Je to moc dobré a rychlé jídlo. Šťavnaté kedlubny ve smetanové omáčce s brambory a opečeným párkem nebo vařeným vejcem, nás vrátí do dětství.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 589 kJ / 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,79 g |
Tuky | 25,42 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 89 mg |
Sodík | 382 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 59,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na másle osmahneme nahrubo nastrouhané kedlubny. Pokud má kedluben pěkné listy, můžeme přidat nakrájené i ty, ale jen pár.
Krok 2: Necháme chvíli dusit, pak zalijeme trochou vody, jen ať je kedluben ponořený.
Krok 3: Posolíme, opepříme, na dochucení můžeme přidat i Vegetu a dusíme téměř do měkka.
Krok 4: Poté přidáme mléko a trošku smetany.
Krok 5: Přivedeme k varu a pak kedlubny zahustíme záklechtkou z mouky a zbylé smetany (nebo trochy vody). Provaříme.
Krok 6: Podáváme s vařenými brambory a opečeným párkem.
Zveřejněno 12. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kedlubnová omáčka podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VLV
Moje poznámka
Kedlubnová omáčka podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VLV
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 1 hodinou
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 3 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 3 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 3 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 3 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 3 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 4 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 5 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 5 hodinami
Tématické fráze:
kedlubnova omacka,
polévka kedlubnová podle babičky,
kedlubnová omáčka se smetanou,
kedlubnové zelí se smetanou,
kedlubnová omáčka recept,
kedlubova omacka,
omacky s kedlubny nasich babicek,
kedlubnová omáčka s bramborem,
omáčka z kedlubny,
recept na kedlubnovou omacku,
kedlubková omáčka,
kedlubnové zelí z listu,
co je kaleráb,
omacka z kedluben,
kerlubova omacka,
kedlubnová omáčka s knedlíčky,
kedlubnové listy,
omáčka z kedlubnu,
kedlub,
kedlubny recepty
Suroviny:
kedlubna,
máslo,
mléko,
mouka hladká,
smetana,
voda,
sůl,
pepř mletý,
vegeta
Komentáře (35)