Kedlubnová omáčka podle babičky
Toto staré dobré jídlo vařívaly naše babičky, na které rádi vzpomínáme. Je to moc dobré a rychlé jídlo. Šťavnaté kedlubny ve smetanové omáčce s brambory a opečeným párkem nebo vařeným vejcem, nás vrátí do dětství.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 589 kJ / 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,79 g |
Tuky | 25,42 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 89 mg |
Sodík | 382 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 59,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na másle osmahneme nahrubo nastrouhané kedlubny. Pokud má kedluben pěkné listy, můžeme přidat nakrájené i ty, ale jen pár.
Krok 2: Necháme chvíli dusit, pak zalijeme trochou vody, jen ať je kedluben ponořený.
Krok 3: Posolíme, opepříme, na dochucení můžeme přidat i Vegetu a dusíme téměř do měkka.
Krok 4: Poté přidáme mléko a trošku smetany.
Krok 5: Přivedeme k varu a pak kedlubny zahustíme záklechtkou z mouky a zbylé smetany (nebo trochy vody). Provaříme.
Krok 6: Podáváme s vařenými brambory a opečeným párkem.
Zveřejněno 12. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kedlubnová omáčka podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VLV
Moje poznámka
Kedlubnová omáčka podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VLV
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 6 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 16 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 18 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 18 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 7 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 7 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 8 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 9 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 9 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 10 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 10 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 12 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 12 hodinami
Tématické fráze:
kedlubnova omacka,
polévka kedlubnová podle babičky,
kedlubnová omáčka se smetanou,
kedlubnové zelí se smetanou,
kedlubnová omáčka recept,
kedlubova omacka,
omacky s kedlubny nasich babicek,
kedlubnová omáčka s bramborem,
omáčka z kedlubny,
recept na kedlubnovou omacku,
kedlubková omáčka,
kedlubnové zelí z listu,
co je kaleráb,
omacka z kedluben,
kerlubova omacka,
kedlubnová omáčka s knedlíčky,
kedlubnové listy,
omáčka z kedlubnu,
kedlub,
kedlubny recepty
Suroviny:
kedlubna,
máslo,
mléko,
mouka hladká,
smetana,
voda,
sůl,
pepř mletý,
vegeta
Komentáře (35)