Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové kedlubny s uzeným masem a parmazánem

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

28. 6. 2010 16:44

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie7 281 kJ / 1 740 kcal
Bílkoviny107,06 g
Tuky116,99 g
Vláknina26,78 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 3,45 g
Sůl8,52 g
Sacharidy52,94 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

irisek85

17. 7. 2012 20:59

až na to : "nic se nepřipaluje" :-D:-8 dobrý, jen se po nich zaprášilo a to jsem měla obavy, že to chlapi nezvládnou :yes:

luckymoon

21. 11. 2010 11:37

:yes:Smetana, parmezán, kedlubny - moje krevní skupina. + bodík

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 9. 2010 23:56

:-p+19 bodík putuje:yes:a já ukládám na vyzkoušení;-):yes:

Eliza Eliza

10. 9. 2010 23:24

Lenko :-), určitě, proč by ne - bude to také dobré. :-p Jen bude nutné pozměnit postup přípravy, protože jde o syrové maso a ne o tepelně opracované uzené, které jsem použila já.
Na cibulce bych osmahla kostky masa dozlatova ze všech stran - minimálně pět minut a pak bych pokračovala podle původního, tzn. přidala kedlubny, nechala je pustit šťávu, podusila atd. Doufám, že se podaří a bude chutnat...:-):-K:-K

lenizlata

10. 9. 2010 21:43

Elizo mám dotázek mohu uzené zaměnit za vepřové libové masíčko?moc děkuji:-K

Eliza Eliza

29. 6. 2010 11:39

Jahůdko, já jsem jich při krájení taky asi třetinu schroupala za syrova...:-D;-)
Díky a vyzkoušejte :-K.

jahoda jahoda

29. 6. 2010 11:28

Tak to je paráda, kedlubny syrové mám strašně ráda, že na omáčku málokdy zůstanou. Tak uložím na podzim, giganty na to budou ideální:-p;-):yes:

Klariska Klariska

29. 6. 2010 10:08

Nádhera, mňam! +1

sebena sebena

29. 6. 2010 09:46

Moje chuťové pohárky pracují na plné obrátky, když si představí to krásné spojení všech použitých surovin:-p:yes:

Eliza Eliza

28. 6. 2010 22:44

Parmazán je v tom velmi důležitý, určuje výslednou chuť...:-p Dnes jsem koupila právě z čerstvě rozkrájeného bochníku, nádherně voněl a strouhal se lehounce a jakoby úplně sám... Měla jsem z něj fakt radost, protože ty kedlubny, smetanu a čerstvé žloutky ochutil naprosto dokonale a korunoval celý pokrm...:yes::yes::-p

isindy isindy

28. 6. 2010 22:39

no, pravda, asi tam nebyl ten parmazán, to v roce 88 na pultech moc nebylo :-D, babička kamaráda takto upravovala gigant kedluby, které už nebyly vhodné na přímou konzumaci....

Eliza Eliza

28. 6. 2010 22:37

Já jsem strašně ráda, že se vám recept líbí, protože jsem sama byla překvapená, jak byl výsledek chutný. A ještě raději budu, když ho někdo vyzkouší a pochutná si tak, jako my dnes...;-) Dřív jsem dušené kedlubny neměla ráda, tak jsem začala vymýšlet, jak to změnit...Kromě kedluben na česneku, které jsem přidala loni, je tohle ten další způsob.;-)

isindy isindy

28. 6. 2010 22:37

jéé :-O:-O:-O, tohle jsem jedla naposledy před 20ti lety, jen uzené bylo zaměněno za kostičky šunkového salámu....:-O:-O:-O:-O, musím si udělat ještě tento týden - Elizo, díky za návrat v čase do mládí :-8

Bibinka Bibinka

28. 6. 2010 22:26

Elízo, moc dobrej nápad tě napad;-)a dobrá kombinace, proto ti dávám 11.boda:yes:

HankaPu HankaPu

28. 6. 2010 21:54

Eli, kedlubny a uzené, to přímo milujeme:yes: máš to moc hezké:yes: a já to musím co nejdřív vyzkoušet:yes: +

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z kedlubny gigant kedlubna gigant recepty kedluben gigant recepty kedlubna gigant kedlubny gigant kedlubny gigant recepty recepty gigant kedlubna zapečené kedlubny s masem gigant kedlubna recepty kedlubny recepty z gigantů kedluben giganty recepty recepty kedluben gigant kedluben gigant gigant kedluben recept gigant recept dušený kedlub kedluben gigant recept kedlubna gigant recept kedlub gigant

Suroviny: kedlubna, maso uzené, smetana ke šlehání, žloutek, parmazán, cibule, česnek, sůl, máslo, kostka bylinková, petrželka

TopRecepty.cz

Smetanové kedlubny s uzeným masem a parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1GM3