Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový plátek v kedlubnovém krému

Šťavnatý vepřový plátek obalený hebkým kedlubnovým krémem je lahodné spojení masa a zeleniny, které potěší i náročnější strávníky. Vyzkoušejte tento recept, který v sobě snoubí poctivou chuť české kuchyně s lehkostí sezónních surovin.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 848 kJ /
920 kcal
Bílkoviny144,06 g
Tuky29,75 g
Vláknina9,60 g
Cholesterol 455 mg
Sodík 397 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy15,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno, 1/4 kedlubny nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle a zbytek nakrájíme na větší kostky. Krok 2: Maso opláchneme a osušíme. Ostrým, úzkým nožem do něj prořízneme otvor, který zlehka vyplníme hořčicí. Krok 3: Ze slaniny ukrojíme delší špalíčky, které natlačíme do otvoru v mase. Maso pro udržení hezkého tvaru utáhneme nití, lehce osolíme a posypeme pepřem. Krok 4: Zbývající část slaniny nakrájíme na drobné kostičky a v tlakovém hrnci osmahneme do zlatavé barvy. Část osmažené slaniny odebereme bokem na pozdější úpravu. Krok 5: Ke zbytku do tlakového hrnce přidáme cibuli a lehce orestujeme. Krok 6: Odhrneme ke straně hrnce, vložíme připravené maso a ze všech stran prudce orestujeme. Krok 7: Podlijeme 150 ml horké vody, přidáme polévkovou lžíci hořčice a promícháme. Krok 8: Vše zasypeme kedlubnou nakrájenou na kostky, hrnec uzavřeme víkem a od doby varu dusíme pod tlakem 30 minut. Krok 9: Poté hrnec ochladíme, otevřeme, měkké maso ze šťávy vyjmeme a uchováme v teple. Krok 10: Šťávu ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme nastrouhanou část kedlubny a chvilku provaříme. Krok 11: Maso zbavené nití nakrájíme na porce a podáváme s připraveným krémem a bramborovým knedlíkem. Krok 12: Na talíři posypeme nasekaným libečkem a osmaženou slaninou.

TIP: Jak vařit v tlakovém hrnci

Zveřejněno 10. 5. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud budeme připravovat v obyčejném hrnci, postup je úplně stejný. Maso podlijeme vodou do jeho poloviny a během dušení po troškách tekutinu doplňujeme, aby se maso nepřichytlo. Vody nedáváme příliš moc, kedluben pustí hodně šťávy. Máme rádi kedlubnové zelí, ale chtěla jsem něco netradičního a aby to bylo lákavé i vzhledově.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek v kedlubnovém krému

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkLr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek v kedlubnovém krému

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkLr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

1974andrea:;-):-DNeboj,místa je dost;-)Hlavně,aby bylo co přidávat:-D:-DJeště jednou Ď:-*:-K

Anna Kocikova::-D Tak už;-) ;-)Drahuš, nechat si je samozřejmě můžeš, já jenom abych ti nezabírala moc místa pro další;-):-D Bylo to fakt moc dobré:-p:yes:

1974andrea:Díky za překrásné fotky i pochvalu,ale hlavně velký dík,že jsi podle rcp uvařila:-K:-KJsem ráda,že jste si pošmákli:-p:yes:Omlouvám se za pozdní reakci,nebyla jsem tady 2dny:-8Fotky si nechám všechny 3-teda,jestli můžu;-):-D

Anna Kocikova:Drahuško, dneska jsme dojídali s bramborem a rozleželé to bylo ještě lepší:yes:;-)

Anna Kocikova:Tak Drahuško, uvařeno, nafoceno a už i snědeno;-):-D Je to moc dobré, jen jsem omáčku dochutila kapkou sójovky:-8 a stonky z libečku jsem přidala rovnou do papiňáku;-) Z vepřového jsem už našla jenom bůček a ocásky, tak je to z ocásků a ne z plece. Výborné, určitě vyzkoušejte:yes: Posílám 3 fotky, tak si nějakou vyber a jinak je vymažem, ať tam toho nemáš moc;-)

Anna Kocikova:Určitě nezklame, kdyby mi z toho něco nechutnalo, tak to nebudu vařit, ne?;-) Dobu vaření přizpůsobím, neboj:-K

Nevytvářím žádné žebříčky, ale myslím, že Tvoje fotky jsou zřejmě ty nejkrásnější obrázky z celých Topreceptů:yes::yes:

1974andrea:Andrejko,už se moc těším na foto;-):-*Doufám,že Tě rcp nezklame a bude Vám chutnat:yes:Ty plátky budou i dříve hotové:-)

Drahuško, zítra se na to chystám, ale asi nebudu špikovat a udělám rovnou plátky. Doufám, že to nebude vadit;-)

Chvilku jsem tady nebyla:-8
Moc děkuji za krásné reakce i hodnocení:-K:-KVše mě velice potěšilo:-*

šmarjá to vypadá nádherně:-)):-p jak mi to mohlo uniknout:-O ukládám, vyzkouším a dávám bodíka:-)):yes: Aninko to bude zase "žraso":-)):-)):-D:yes:

jak z mála připravit ohromnou dobrotu prostě Anička umí:yes::-D skvělé;-)

to je zajímavá variantička, kedlubátka jako omáčka...mňam, zavdala bych si:-p:yes:

Toto mi uteklo, krásný receptík:-K:-p:yes:

Tématické fráze:
kedlubnový krém, vepřové plátky na kedlubnu, vepřové plátky s kedluben, vepřové v kedlubnovém zelí, vepřové plátky s kedlubnou, vepřový krém, vepřový plátek na kedlubnách, kedlubnové grilování, jak dlouho dusit vepřový plátek, veprovy platek na gazdovsky platek, jak dlouho dusit kedlubnové zelí, babica knedlo vepro zeli, kedlubnové zelí babica, kedlubnové zelí se slaninou, kedlubnove duseni, uprava gazdovske slaniny, kedlubnové zelí - co k němu, pecene kure s kedlubnove zeli, kedlubny na plátky, babicovi recepty 11.5.2013

Suroviny:
plec vepřová, slanina vcelku, cibule, kedlubna, hořčice plnotučná, pepř mletý, olej, libeček

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu