Domácí utopenci

Shukvacik Kuchař: Shukvacik

Doba přípravy: 60 20-25 porcí Zavařeniny 1 názor

Suroviny

20 ks špekáčků
700 g cibule
1 česnek
360 g kyselých sterilovaných okurek
10 ks feferonek
Nálev:
0,5 l octa
0,6 l vody
2 čl cukru
3 čl sůl
16 ks pepř celý
2 - 3 ks bobkového listu
8 ks nového koření celého
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnca dáme všetky ingrediencie na nálev a necháme prevariť.

  2. Špekačky narežeme po dĺžke až ku koncu (nie prerezať!). Cibuľu nakrájame na kolieska a 2-3 kolieska dáme dnu do narezanej špekačky. Môžeme dať aj čili papričku, cesnak, potrieť mletou čer. paprikou (všetko podľa chuti).

  3. Na dno fľaše uložíme vrstvu cibule, cesnaku, feferóniek, uhorky nakrájané na kolieska a uložíme na to špekačky, na jednu vrstvu cca 3-4 ks. Takto striedavo ukladáme vrstvy až po vrch fľaše, nakoniec to ukončíme vrstvou cibule, uhoriek, cesnaku a feferónkami.

  4. Nakoniec zalejeme nálevom a uzavrieme fľašu. Fľašu dáme odležať na studené miesto aspoň na 14 dní. Ja osobne som použil špekačky s obsahom mäsa minimálne 85%.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 188 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí utopenci

Tématické fráze: příprava utopenců utopenci příprava domácí utopenci připrava utopenci domácí utopenci recept příprava na utopence utopeci jak udělat domácí utopence recept domácí utopenci jak se dělají utopenci utopenci domaci priprava utopence domáce utopence utopenci top recepty zavaření utopenci nejlepší domácí utopenci se zelím připrava utopence top recepty utopenci recept na domácí utopence utopenci ze sírem a fefefonkou

Zapomněl/a jsem heslo