Jak odstranit kůži z ryby během chvilky? Inspirujte se videonávodem
Kůže z ryby většinou zůstává na okraji talíře, protože ji má rád jen málokdo. Někteří kuchaři kůži odstraňují ještě před tepelnou úpravou, což jde ale často pomalu a chce to dost šikovnosti.
Pokud se ve vaší kuchyni nenachází flambovací pistole, možná je načase ji zakoupit. Seženete ji v domácích potřebách a její cena se pohybuje od 200 korun výš, záleží na značce. Využít se dá právě na odstraňování kůže z ryb.
Jak dostat kůži z ryby
Princip funguje na každé rybě a potřebujete jen flambovací pistoli.
- Zvolenou rybu – v tomto případě lososa – naporcujte.
- Všechny kusy masa otočte kůží nahoru.
- Kůži opalte flambovací pistolí a poté na okraji napíchněte na vidličku.
- Točivým pohybem natočte kůži na vidličku, jde to skoro samo.
Znát vychytávky, které šetří čas, se vždycky hodí.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře