Thajská čili omáčka

Suroviny

4 kajenské čili papričky
1 čili paprička ptačí oko
2 papričky habanero
1 paprička jalapeňo
100 g očištěného zázvoru
8 stroužků česneku
4 lžíce kokosového nebo jiného přírodního cukru
0,2 l rybí omáčky
4 svazky koriandru
šťáva z 10 limet

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny rozmixujte, přidávejte v následujícím pořadí. Na plátky nakrájený zázvor, čili papričky zbavené semen nakrájené nahrubo, česnek, koriandr včetně natě a cukr.

  2. Šťávu z limetek a rybí omáčku vmíchejte do směsi.

Poznámka od kuchařky

Tato verze omáčky je velmi pálivá, díky papričkám habanero. Pálivost i barevnost upravte svým zvyklostem. Omáčka má široké použití - k marinování mořských plodů, ryb a masa, výborná k dochucení salátů nebo jako dip. Dlouhá tepelná úprava jí nesvědčí, ztrácí na chuti, především koriandr (nikoli na palčivosti).

Tip: Budete-li servírovat s kocourem, bude o chlup lepší.

Komentáře k receptu Thajská čili omáčka

Tématické fráze: thajská omáčka rybí omáčka použití omáčka z čili papriček thajská omáčka recept thajská kuchařka thajská rybí omáčka thaiska omáčka recept recept na thajskou omáčku recept thajska omáčka habanero omáčka recept cili použití rybí omáčky cilli omáčka recept sladká čili omáčka recepty pikantní thajská omacka ciliomacka čili omáčky-recept thajska omacka recepty thajská pálivá omáčka recept recept na čili