Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomelo v kuchyni: Připomíná jemnější grep a jeho chuť je dokonalá
Zdroj: Pixabay, u_ys074yedl6

Pomelo je největším citrusovým plodem s vysokým obsahem vitamínů, draslíku a vlákniny. Jeho největší plody mohou dosahovat až 5 kg. Prodává se v síťkách a fólii, protože je velmi náchylné na vysychání.

Pomelo můžete jíst samostatně jako malou svačinku nebo si ho přidat k ranní kaši nebo jogurtu. Je ho však potřeba dobře oloupat - i blanky mezi jednotlivými dílky jsou tuhé a hořké. Jeho chuť připomíná jemnější, nehořký grep.

Využití pomela v kuchyni

Přinášíme vám několik tipů, jak si užít chuť pomela naplno:

  1. Zeleninovým i ovocným salátům dodá pomelo svěží citrusový nádech.
  2. Kůru z chemicky neošetřených plodů použijte jako jednu z ingrediencí do džemů, ale také ji lze využít ke kandování.
  3. Pokud nechcete bojovat s loupáním, vymačkejte dužinu a připravte si džus nebo dužinu použijte do smoothie, podobně jako tu z grepu.
  4. Stejně jako z citronů nebo pomerančů, i z pomela je chuťově dokonalá marmeláda, která rozhodně stojí za zkoušku.
  5. Dokonalého spojení chutí docílíte kombinací čerstvého pomela s grilovaným masem, rybami nebo plody moře spolu s listovými saláty.

Vyzkoušíte některý z našich tipů? Napište nám do komentářů vaše zkušenosti s tímto citrusem a připravte si lahodnou smoothie bowl i s pomelem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více