Poradíme, co s nahromaděnými čokoládovými figurkami nebo vajíčky, na které už není chuť. Zkuste vyrobit domácí studentskou pečeť
V některých rodinách s dětmi se občas vyskytne větší množství čokoládových figurek, vajíček a jiných čokoládových pochutin, které potřebujeme zpracovat, abychom je nemuseli vyhodit.
Máme několik možností. Jednou a nejjednodušší z nich je nalámat figurky do ranní obilné kaše. Také můžeme s čokoládovými úlomky upéct třeba bábovku nebo je rozpustit na polevu. K takové polevě bychom měli přidat práškové kakao a trochu horké smetany, protože figurky jsou většinou mléčné a poleva by neměla hezkou barvu a byla by tuhá.
Studentská čokoládová pečeť
Další z možností je vyrobit domácí čokoládu ve stylu oblíbené Studentské pečeti. Figurky rozpustíme v misce ve vodní lázni, přidáme trochu másla, práškové kakao, nasekané oříšky nebo slunečnicová semínka, drobně nakrájené želé nebo pěnové bonbony, nasekané rozinky, brusinky nebo jiné sušené (příp. kandované) ovoce, můžeme přidat i ovoce sušené mrazem. Promíchanou hmotu lijeme po lžičkách do olejem vymazaných kovových nebo silikonových formiček na cukroví. Po ztuhnutí vyklopíme.
Také můžeme hmotu nalít v asi centimetrové vrstvě na plochu vyloženou papírem na pečení nebo alobalem, který předem lehce potřeme olejem. Po ztuhnutí rozlámeme nebo napůl ztuhlé rozkrájíme na čtverečky.
Ačkoliv je to stále čokoláda, tím, že změní tvar a složení, rádi po ní sáhnou i mnozí dospělí.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Kuřecí "rillettes"v PH
Přidáno před 16 hodinami

Bramborová roláda s mletým uzeným masem
Přidáno před 22 hodinami

Rybízový koláč se sněhovou čepicí
Přidáno 2. 7. 2022 20:17

Muffiny se směsí drobného ovoce
Přidáno 2. 7. 2022 09:51

Kuřecí soté se zeleninou a vlašskými ořechy
Přidáno 2. 7. 2022 09:33

Panenka v paprikové omáčce
Přidáno 2. 7. 2022 08:42
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.