Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Poradíme, co s nahromaděnými čokoládovými figurkami nebo vajíčky, na které už není chuť. Zkuste vyrobit domácí studentskou pečeť
Toprecepty.cz

V některých rodinách s dětmi se občas vyskytne větší množství čokoládových figurek, vajíček a jiných čokoládových pochutin, které potřebujeme zpracovat, abychom je nemuseli vyhodit.

Máme několik možností. Jednou a nejjednodušší z nich je nalámat figurky do ranní obilné kaše. Také můžeme s čokoládovými úlomky upéct třeba bábovku nebo je rozpustit na polevu. K takové polevě bychom měli přidat práškové kakao a trochu horké smetany, protože figurky jsou většinou mléčné a poleva by neměla hezkou barvu a byla by tuhá.

Studentská čokoládová pečeť

Další z možností je vyrobit domácí čokoládu ve stylu oblíbené Studentské pečeti. Figurky rozpustíme v misce ve vodní lázni, přidáme trochu másla, práškové kakao, nasekané oříšky nebo slunečnicová semínka, drobně nakrájené želé nebo pěnové bonbony, nasekané rozinky, brusinky nebo jiné sušené (příp. kandované) ovoce, můžeme přidat i ovoce sušené mrazem. Promíchanou hmotu lijeme po lžičkách do olejem vymazaných kovových nebo silikonových formiček na cukroví. Po ztuhnutí vyklopíme.

Také můžeme hmotu nalít v asi centimetrové vrstvě na plochu vyloženou papírem na pečení nebo alobalem, který předem lehce potřeme olejem. Po ztuhnutí rozlámeme nebo napůl ztuhlé rozkrájíme na čtverečky.

Ačkoliv je to stále čokoláda, tím, že změní tvar a složení, rádi po ní sáhnou i mnozí dospělí.

Tento tip je užitečný  (4x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům