Připravme si sušenky z ovesných vloček. Křupavé svačince s ořechy a čokoládou odolá málokdo
Přemýšlíte, co dobrého připravit k zakousnutí? Ovesné sušenky s čokoládou a oříšky jsou lákavou dobrotou, kterou můžeme využít k snídani nebo svačině, hodí se i jako křupavý zákusek pro návštěvu. Podle našeho návodu je zvládnou upéct i začátečníci.
Jejich příprava je navíc jednoduchá a podle našeho návodu je zvládnou upéct i začátečníci. Pokud máme malé pomocníky, pak je určitě přizveme, aby nám při pečení sušenek pomohli. Receptů na ovesné sušenky je v našem receptáři více - vybrali jsme oblíbený postup na sušenky, které určitě udělají radost i dětem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Suroviny potřebné na ovesné sušenky
Na přípravu těsta na ovesné sušenky je třeba:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička skořice
- 250 g rozpuštěného tuku (máslo, Hera)
- 0,5 hrnku cukru krystal nebo medu
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1,5 hrnku ovesných vloček
- 0,5 hrnku nahrubo nasekaných ořechů
- 80 g nalámané čokolády
Podle chuti lze doplnit sušené ovoce jako např. brusinky, rozinky, kokos či kakao.
Postup přípravy ovesných sušenek
Jakmile máme připravené všechny suroviny, můžeme se pustit do práce.
- Ze všech ingrediencí vypracujeme husté těsto.
- Pomocí lžičky nabíráme těsto, tvoříme z něj kuličky, které dáváme na plech s pečicím papírem, kde je zmáčkneme na placičku.
- Pečeme na 180 °C do růžova.
- Upečené sušenky necháme na plechu vychladnout a teprve poté je sundáme.
Názorně vše uvidíme v následujícím videu:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře