Zapražená bramborová kaše (staročeský recept)

mika59 Kuchařka: mika59

Bramborová jídla 3 názory

Suroviny

500 g brambor
lžíce másla
lžíce hladké mouky
sůl
pepř
mléko dle potřeby- nemusí být
smažená cibulka
petrželka
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Než se uvaří, uděláme z másla a mouky jíšku. Tu postupně zaléváme vývarem z brambor, až vznikne hustší omáčka. Krátce ji povaříme a opepříme.

  2. Brambory mezitím rozšťoucháme na kaši. Omáčku přidáme k bramborám a pořádně našleháme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku. Brambory podáváme s osmaženou cibulí k pečenému jelítku, jitrnici nebo vařenému uzenému masu.

Poznámka

Brambory jsou výborné. Recept je z knihy "Kuchyně labužníka" vydané v roce 1977. Upraveno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 128 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapražená bramborová kaše (staročeský recept)

  • Prpcek Prpcek

    Odzkoušel jsem, nic moc jsem neočekával, ale chutnalo mi. Díky za recept. <3

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Palika: ;-);-):-K

    Odpovědět

  • Palika Palika

    výborné, doporučuji :-) podobně dělávala babička na Slovensku ... Už jsem dlouho neměl, musím udělat. Díky za připomenutí :-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo