7 receptů na bramborové saláty: Klasika chutná všem, ale můžeme i experimentovat
Bramborové saláty podávané jako příloha mají jednu nespornou výhodu - můžeme je připravit dopředu a nepotřebují žádné ohřívání. Naopak jsou po odležení ještě chutnější. Vše se krásně propojí a rozvoní. My si pak s našimi blízkými můžeme vychutnávat v klidu sváteční pokrm.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Pokud postup vaření nejprve rádi vidíte na vlastní oči, podívejte se na závěrečný recept. Opět klasika, která se hodí třeba na Štědrý večer ke kapříkovi. Brambory, mrkev, hrášek, okurky a vajíčka nakrájíme do velké mísy. Zvlášť promícháme majolku, velký jogurt, hořčici, sůl a pepř. Přidáme do salátu a pokud je příliš hustý, pomůže lák z okurek.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vánočka a vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda | Vaječný likér
Kapr a další tradiční pokrmy
Kromě sladkého je pro Vánoce typická řada dalších tradičních receptů. Samozřejmě nesmí chybět kapr s bramborovým salátem a rybí polévka.
Mohlo by vás zajímat:
Řízek z kapra | Bramborový salát | Rybí polévka | Houbový kuba
Komentáře