

Pečené tuřínové hranolky
Suroviny
- 1/2 většího tuřínu
- cca 1 lžíce oleje
- oblíbené bylinkové koření
- špetka sušeného česneku
- sůl
Postup přípravy receptu
Tuřín oloupeme, nakrájíme na centimetrové plátky a ty ještě na hranolky, delší překrojíme. Vhodíme je do vroucí osolené vody a vaříme cca 5 minut.
Poté je scedíme, zalijeme olejem, posypeme kořením, prohodíme, aby se rovnoměrně obalily a rozložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 230°C dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Už jsem pekla i celerové, ale tyhle jsou ještě lepší :-)
Fotodokumentaci a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečené tuřínové hranolky
-
1974andrea: Takže jak jsem psala nezbyly
na rodinku, tak snad příště.
-
janatka:Ivetko, díky za fotku. Mně chutnají taky moc, víc než třeba z celeru
-
Vynikající, jednou jsem z něho dělala placky, poté dávala k bramborám do kaše a ještě jsem musela odzkoušet hranolky. Moc dobré ujídám je tu a nevím jestli zbyde na rodinku až přijdou domů.
-
Lucka:Je jasné, že se chuťově nebudou podobat bramborovým, když už za syrova mají odlišnou chuť. Stejně tak celerové budou chutnat po celeru
Ale jsem ráda, že alespoň Vám chutnaly.
-
Mně osobně to nevadí, ale pravda je, že tuřínové hranolky jsou podstatně sladší, než bramborové, a tu chuť ani solí ani kořením nepřebijete. Ostatní strávníci byli zklamáni, ale mě chutnaly. Jsem zvyklá se stravovat zdravěji a posouvám své cgutě z těch nevědomě naučených. Nad brambory u mě vítězí pro svou výživovou a energetickou hodnotu (včetně GI).
-
DNES VARIM TURINOVY SALAT KRASNE TO VONI A MOC DOBRE CHUTNA DOPORUUJU
-
1974andrea: Jsem ráda, že je tahle levná a dobrá zelenina konečně k dostání
-
zizala:Tak jsi taky tuřínovala?
Je super, viď
Díky za fotku a za vyzkoušení
-
Tak jsem konečně vyzkoušela. Opravdu moc dobré
Příště už automaticky přidám tuřín ke směsi, kterou peču běžně. -
Zkusím! Pečená zelenina u nás zdomácněla...
-
Jsem ráda, že recept přišel vhod
-
Mela jsem turin zrovna dneska, udelala jsem s porkem, zelim, mrkvi a hraskem jako polivku. Bajecny. Hranolky bych taky mohla udelat z toho zbytku (spis mi vic zbylo, nez jsem zdelala, ty bulvy jsou obrovsky!)A souhlasim, i kdyz celer miluju,tyhle jsou jemnejsi, prece jen ten celer ma silnou chut. Za boda
-
Měli jsme včera večer - opravdu bomba
Máme koupená semínka, budem letos poprvé pěstovat... -
na tomto doslova zijem....mne to tak strasne chuti, ze som to schopna jest kazdy den....ochutim zakazdym inym korenim a bomba....
-
No doufám, že ve čtvrtek ještě budou mít, jedu na nákup