Poradíme, jak snadno vyrobit domácí zmrzlinu bez zmrzlinovače. Stačí několik málo ingrediencí a správný postup
Na domácí zmrzlinu, u které si můžeme pohlídat složení, nepotřebujeme speciální přístroj. Stačí mrazák a správný postup.
Mrazák bývá součástí i malé ledničky, takže pak už potřebujete jen nějakou nádobu vhodnou k mražení. Šikovné jsou kelímky nebo vaničky z pevnějšího plastu s víčkem.
Jak na domácí zmrzlinu
Směs na zmrzlinu můžete vyrobit klasicky ze smetany, žloutků, ochucení (kakao, káva, čokoláda, vanilka, ovocný protlak atd.) a cukru - recepty najdete na našich stránkách. Nalijte směs do misky, vložte do mrazáku a každou zhruba hodinu promíchejte, aby se ve směsi netvořily ledové krystaly.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Až bude mít zmrzlina požadovanou konzistenci, můžete ji nechat zcela zmrznout. Před podáváním ale musíte zmrzlinu zase nechat trochu povolit, aby šla porcovat.
Nejrychlejší zmrzlina je ze zmrzlého ovoce, rozmixovaného s vychlazenou smetanou a cukrem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 17 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 19 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 22 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře