Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rumaki

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 4. 2013 11:59

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rumaki je chuťovka havajského původu. Jeho složky a způsob přípravy se liší, ale obvykle se skládá z vodních kaštanů s kousky jater ve slanině a marinované v sójové omáčce zázvorem nebo hnědým cukrem.

První záznam o rumaki pochází z r.1940.

Rumaki se staly jedním z populárních předkrmů z roku 1950 a 1960. To byly podávány nejen v restauracích tiki (restaurace v hawaisko-polynézském stylu), kde to začalo, ale také je domácí kuchaři začali připravovat pro večírky a přátelská setkání. Někdy v této době se rumaki začaly objevovat i jako součást oficiálních menu v čínských restauracích v Americe.

I když nejsou tak populární, jak to kdysi bylo, jsou rumaki stále k nalezení v obou jeho tradičních podobách (zázvor nebo cukr). Některé inovované recepty používají krevety místo kuřecích jater nebo ananasy místo vodních kaštanů. Existují i vegeariánské recepty, které zase používají houby a sojovou slaninu místo vepřové. Zatímco přesné recepty se často liší, společné téma marinády, křupavého balení a napichování na párátko, zůstávají

Vodní kaštany prodávají specializované asijské prodejny, jejich chuť mi připomíná něco mezi ředkvičkou a makadam ořechem :)))Hezky křoupou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jarka skrobakova

2. 4. 2013 20:11

:yes::yes::-K:-p super rcp

Anna Kocikova Anna Kocikova

2. 4. 2013 19:16

Já jsem si pod názvem"Rumaki"představovala nějakou krajovou specialitu z Ostravy a okolí:-D:-Da ono je to z Havaje:-))
Jituš,krásně jsi to připravila i naaranžovala:-p:yes::-K

Irrena Irrena

1. 4. 2013 18:32

Vodní kaštany;-);-)to jsem nikdy neslyšela:-8Musí to b ýt ale dobrůtka:yes:

hosta hosta

1. 4. 2013 17:20

Díky za přidané, ale díky kaštanům a chuti, kterou to dostane, to spolu souvisí jen párátkem nebo jako nadívané kuře a kuře na paprice - vždycky je to kuře:-))

Jitkas

1. 4. 2013 15:40

hosta: Znam, kde ziji ja, mozno koupit i cerstve(pestuji je tu). Jedla jsem v ruznych upravach, nejradeji grilovane. Jsou tak trochu jako jedle kastany (+-). Ja osobne bych si s radosti dala tu sekanou, no-nic. Recept se mi libi!!

magdalenka magdalenka

1. 4. 2013 15:07

isindy:ty si teda dopadla!:-D
Za recept:yes:. Vodné gaštany som videla a nevedela som, čo s nimi...;-)

isindy isindy

1. 4. 2013 13:04

jo...tak když jsem na chalupě, je štrůdl a sekaná :-8...ale jak nepřijedeme, tak vytáhnete s dědou z podpostele husu nebo z trouby rumaki :-S:-S příště přijedeme neohlášení :-8:-D:-D:yes: a můžou být i s krevetami :-D:-D:-D

aisha

1. 4. 2013 12:48

Vodni kastany neznam, ale urcite bych vyzkousela, vypada to moc chutne..:yes::yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

1. 4. 2013 12:44

Jsem z toho div živ. Ty kaštany slyším poprvé. Taky bych to ale ochunal. Zatím nevím co si představit.

spagetka spagetka

1. 4. 2013 12:26

Hm, zajímavé :-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: vodní kaštany původ anglické slaniny mořská dobrůtka podobna kaštanu jatra rumaki vodní kaštany v asijské v kuchyni recept čínské kaštany kureci kousky s ananasem jako z čínské restaurace recept na kuřecí játra zabalené ve slanině chilipasta recept (v čínských restauracích) játra s kaštany a pivem kureci kousky s ananase marinovaná játra se zázvorem vodní kaštan v a americe kuře slanina sýr párátko sekaná s kaštany souce recept vegeariánské,pokrmy havajské pivo recept slanina a játra a chuťovka recept na čínu

Suroviny: játra kuřecí, slanina anglická, kaštan vodní, soja, olej olivový, pasta chilli, zázvor, česnek, cukr hnědý

TopRecepty.cz

Rumaki

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5w9Z