

Jamajská escovitch fish s pikantní zeleninou
Suroviny 4 porce
- Ryba:
- 4 filety z mořské ryby (pražma, mořský vlk)
- pepř
- sůl
- limetka
- hladká a kukuřičná mouka v poměru 1:1
- slunečnicový olej
- zelenina:
- 3 mrkve
- 1 menší červená cibule
- 3 jarní cibulky
- 2 brambory
- 1 menší cuketu
- 5 stroužků česneku
- 1 chilli paprička
- 2 snítky tymiánu
- 3 lžíce olivového oleje
- 30 g másla
- 50 ml jablečného octa
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Filety ryby rozpůlíme, opepříme, osolíme, zakápneme limetkou, necháme odležet.
Mezitím si připravíme zeleninu – mrkve nakrájíme na tenké plátky, poté na proužky, červenou cibuli na klínky, jarní cibulku na šikmá kolečka, cuketu na kostičky, brambory na kostičky, česnek na plátky, chilli najemno.
Na rozpáleném oleji orestujeme nejprve mrkev, pak přidáme ostatní zeleninu, zarestujeme, ochutíme tymiánem, přidáme máslo, podlijeme trochou vody, jablečným octem, ochutíme pepřem, solí a krátce podusíme, aby byla zelenina na skus.
Hladkou a kukuřičnou mouku smícháme a obalíme v ní rybu, kterou ihned smažíme z obou stran dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Křupavá krusta tradiční jamajské ryby pod sebou skrývá šťavnaté mořské rybí maso, které doplňuje velmi chutná, mírně navinulá a lehce pálivá zelenina, lahodící všem, kteří ji ochutnali.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jamajská escovitch fish s pikantní zeleninou
-
Tradičně se používa Red snapper (ryba červené barvy) marinovaná v octe, koření, cibuli a chili.
Tady je odkaz na několik fotografií jak to jídlo vypadá (je to třeba okopírovat do vašeho navigátoru):
https://www.google.es/search?q=escovitch+fish&hl=es&client=firefox-a&hs=gpw&rls=org.mozilla:es-ES:official&prmd=imvnse&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=CxeQUJuhF7GW0QXWuIHgBw&ved=0CCwQsAQ&biw=1920&bih=939 -
Moc hezký receptík
-
Hezky připravená rybka
. Ta kukuřičná mouka je na pokrmech taková křupavoučká