Pozvěte jaro do kuchyně! Trio svěžích pomazánek, které zachutnají každému
18. 3. 2021 Vaření
S příchodem jara si i váš jídelníček zaslouží trochu odlehčit. Čerstvý chléb s domácí pomazánkou může být tou pravou svačinou nebo malou večeří, která vás osvěží a dostane do formy. Přinášíme inspiraci na snadné pomazánky, které si okamžitě zamilujete!
Ředkvičková pomazánka
Ředkvičky jsou plné vitamínů a mají skvěle říznou chuť i vůni!
Co budeme potřebovat:
- 1 svazek ředkviček
- 1 balení přírodního tofu
- 50 gramů jarní cibulky
- 4 lžíce smetany
- sůl a pepř
Postup: Ředkvičky nastrouháme nahrubo, tofu najemno. Dobře promícháme a přidáme smetanu. Osolíme, opepříme a opět promícháme. Na závěr přidáme nasekanou jarní cibulku, případně jí můžeme pomazánku posypat až při servírování na plátku chleba či jiného pečiva.
Mohlo by vás zajímat
Vajíčková pomazánka se srýem cottage
Vajíčkové pomazánky bývají trochu těžké, ale tato ze sýru cottage se hodí i do fit jídelníčku!
Co budeme potřebovat:
- 1 kelímek sýru cottage
- 2 vejce
- 1 lžíci plnotučné hořčice
- sůl a pepř
Postup: Vejce uvaříme natvrdo a necháme pořádně vychladnout. Potom je nakrájíme na drobné kostičky. Vejce smícháme se sýrem cottage. Přidáme lžíci hořčice, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Mohlo by vás zajímat
Tvarohová pomazánka s křenem
Chléb s touto pomazánkou je výbornou a výživnou svačinou i pro velké jedlíky!
Co budeme potřebovat:
- 1 vaničku měkkého tvarohu (cca 250 gramů)
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 - 2 lžíce čerstvě strouhaného křenu
- 4 vejce
- pažitku
- sůl a pepř
Postup: Vejce uvaříme natvrdo a necháme pořádně vychladnout. Potom je nakrájíme na drobné kostičky. Vidličkou rozmačkáme tvaroh a vmícháme od něj vajíčka. Pak do pomazánky přijde smetana. Dobře promícháme a přidáme sůl, pepř a především čerstvě nastrouhaný křen. Opět promícháme a doplníme nasekanou pažitkou.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Lidové Vánoce bývaly skromné a duchovněji pojaté. V čem si je můžeme vzít za příklad?
Trocha historie Vánoce jsou poměrně mladým křesťanským svátkem. Město Řím slavilo Kristovo narození poprvé podle dochovaných pramenů 25. prosince… Číst více
Sedm tradičních vánočních jídel na českém stole: Jejich historie často sahá do dávných časů
V každé rodině jsou osvědčené a oblíbené recepty a jídla, základ je ale velmi podobný a my si nyní připomeneme, co za pokrmy se u nás objevuje… Číst více
Nasolit rybu, aby byla tak akorát, to vyžaduje trochu zkušeností, ale s našimi radami to zvládne i začátečník
Máte před sebou připravené porce kapra a potřebujete je připravit na obalování? Nejlepší je rybu připravit den před obalováním, aby sůl správně rybou… Číst více
16 tipů na štědrovečerní menu: Co se tradičně podává k slavnostní večeři
Menu na Štědrý den je tradičně dané. Doba půstu se v současnosti příliš nedodržuje, ale klasické pokrmy se připravují dodnes. Provedeme vás… Číst více
20 receptů štědrovečerní inspirace: Co připravit na nejpohodovější den v roce?
Většina lidí se na Vánoce a vánoční svátky těší - nejen na spoustu dárků nebo štědrovečerní večeři - ale pro pohodu s rodinou, odpočinek po pracovním… Číst více
Naporcovat kapra můžete více způsoby. Vyberte si ten, který vám bude nejlépe vyhovovat. Poradíme, jak na to
Kapra nám prodavači nejen zabijí a vykuchají, ale také podle přání zbaví šupin, nebo z něj přímo stáhnou kůži, odstraní žábry z hlavy, a pokud mají… Číst více
Pečeme s Ivou: Dokonalé máslové mini štoly můžou být skvělým jedlým dárkem
Chcete na Vánoce upéct něco tradičního, ale… Číst více
Pečeme s Ivou: Mini trdelníky zvládnete doma a jeden vás vyjde na pouhé dvě koruny!
Pečete rádi? Já taky. V minulém díle jsem vám… Číst více
Místo kapra vinná klobása: Jak se tato uzenina dostala na náš štědrovečerní stůl?
Půst dnes na Štědrý den drží jen málokdo a pro… Číst více
Sváteční delikatesa? Dejte si šneky! Třeba podle receptu M. D. Rettigové
Šneky většinou považujeme za tradiční… Číst více