Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masterchef, Prostřeno nebo Pečení na neděli? Gastronomický podzim v televizi začíná
Zdroj: TV Nova

Máte rádi pořady o vaření? V tom případě máte o zábavu na podzimní večery postaráno. Opět se bude soutěžit o nejlepšího kuchaře České republiky, o nejlepšího domácího kuchaře a souboj spolu svedou i profesionálové. A pokud hledáte jen inspiraci na vaření, i té se vám dostane vrchovatě. Stačí zapnout televizi.

MasterChef Česko

Je to jen pár měsíců, co poslední mistr kuchař Roman Staša vydal svou kuchařka nazvanou Matla a už se soutěží o titul nového MasterChefa. Pátá řada soutěže MasterChef Česko začala toto úterý a již nyní je jasné, že se můžeme těšit na zajímavé soutěžící. A co by to byl MasterChef bez oblíbených a vtipných moderátorů a porotců Radka Kašpárka, Jana Punčocháře a Přemysla Forejta, kteří soutěžící dokážou nejen pěkně potrápit, ale ve správné chvíli i podržet? A protože změna je život, i v kuchyni MasterChefa se můžete těšit na novinky a hlavně nové kuchařské výzvy, v nichž se budou odrážet nové trendy v gastronomii. Soutěžící pak jistě ocení i zvýšení výhry z původního půl milionu na celý milion. MasterChef Česko můžete sledovat každé úterý ve 20:20 na Nově.

Souboj na talíři

Pokud vás pořad MasterChef Česko baví i kvůli trojici svérázných porotců, nevypínejte po jeho skončení televizi a rovnou si pusťte kulinářskou show Souboj na talíři. Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt se v ní ocitnou na druhé straně barikády a vyzkouší si roli soutěžících. Kromě toho vám představí neobyčejná jídla z různých koutů naší vlasti. Během léta totiž slavní šéfkuchaři cestovali po České republice a navštívili mnoho zajímavých míst. Většinu z nich si vybírali sami a vždy je s nimi spojoval nějaký jejich osobní příběh. Na každém místě jim pak představili nějaké jídlo, které museli dva z nich uvařit tak, aby se co nejvíc podobalo originálu, přičemž do něj vnesli i osobní invence. A na toho, kdo prohrál, čekal nějaký trest. O vtipné situace i nápadité inspirace do kuchynně v tomto pořadu není nouze! Souboj na talíři se vysílá na Nově každé úterý ve 21:30.

Pečení na neděli

Sledovali jste pořad Peče celá země? Pomalu se můžete těšit na nové díly, které by se měly vysílat v první polovině příštího roku a čas si do té doby můžete ukrátit sledováním vítězky první řady Petry Burianové. Ta vás každou neděli v pořadu Pečení na neděli inspiruje k tomu, co dobrého a sladkého si upéct. Autorka kuchařky Cesta z těsta cestuje po českém a moravském venkově, poslouchá vyprávění pamětnic a hlavně shání neobvyklé recepty na různé druhy koláčů a buchet. Vytváří tak podle svých slov jakousi koláčovou mapu Česka. Inspiraci na pečení získáte každou neděli od 12. 9. vždy v 8:20 na ČT1 a hned v prvním díle vás Petra Burianová zavede do Záluží.

Prostřeno!

Pokud patříte mezi fanoušky pořadu Prostřeno, určitě víte, že již od srpna můžete sledovat nové díly. Tento týden spolu soupeří soutěžící z Moravskoslezského kraje. Jste zvědaví, co dnes uvaří student Mendelovy univerzity Vojtěch Bartek z Frýdku-Místku a kdo nakonec v tomto klání zvítězí? Prostřeno se vysílá od pondělí do pátku na Primě vždy od 17:50.

Kluci v akci

Přemýšlíte každý den, co dobrého připravit na oběd či na večeři? Spoustu nápadů a receptů získáte i od Kluků v akci, pořadu, který dělá už jen kuchař Ondřej Slanina. I ten bude v nových dílech svého pořadu putovat po regionech České republiky a představí úspěšné podnikatele – pěstitele a farmáře či producenty s jejich výrobky, které získaly ocenění Regionální potravina. Ondřeje Slaninu v kuchyni doprovodí vždy kolega z dané oblasti. Ve Středočeském kraji vás tuto sobotu svými recepty překvapí mistr kuchař Jan Pýcha a navštívíte kozí farmu u Neveklova. Pořad se vysílá každou sobotu na ČT1 v 18:25.

Recepty k tomuto článku

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více