Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Justin Timberlake cvičí proto, aby se mohl najíst. Miluje palačinky a tyhle těstoviny s humrem
Zdroj: zdroj: Wikimedia Commons/Georges Biard, CC BY-SA 3.0 a Pixabay, jeffamadi

Populární zpěvák má k jídlu víc než kladný vztah. Vždyť nějakou dobu vlastnil v New Yorku barbecue restauraci a jeho žena Jessica Bielová, herečka a modelka, zase restauraci v západní části Hollywoodu.

Vafle a proteinový kokteil k snídani

V současné době se oba soustředí na svou kariéru a s gastronomickým podnikáním se rozloučili, ale láska k jídlu jim zůstala. „Jestli na něco umřu, bude to obžerství,“ uvedl Justin pro bonappetit.com. „Hodně cvičím, abych si mohl pravidelně užívat potěšení z jídla. Jsem prostě gurmán.“ Snídani nikdy nevynechává, dokonce si ji každý den užívá hned dvakrát.

Den začíná vaflemi s lněným semínkem a mandlovým máslem, k tomu má jedno míchané vejce. Někdy si místo vaflí pochutnává na palačinkách s borůvkami nebo na cereáliích. Poté týrá tělo v posilovně a půl hodinu po tréninku doplňuje bílkoviny, takže přijde na řadu další vejce nebo proteinový koktejl.

Fast-food a chobotnici nemusí

Co se bude doma jíst, plánují s manželkou Jessikou hodně dopředu. Když jede rodina (on, manželka a dva synové) například na výlet, zpěvák nemá problém brát s sebou chladicí box s jídlem pro všechny. Chce se vyhnout tomu, aby pak hladoví skončili u nejbližšího fast-foodu.

„S výjimkou chobotnice jsem se asi nesetkal s jídlem, které by mi nechutnalo,“ zmínil se v bonappetit.com. „A mimochodem, někdy mi chobotnice opravdu chutná. Jen ji nemám rád samotnou.“ Z mořských plodů má nejraději ježovky. K dobrému jídlu si rád vychutná také kvalitní víno.

Těstoviny s humrem

Velkým kulinárním zážitkem pro něj byla Itálie, obzvlášť návštěva v proslulé římské rybí restauraci Quinzi e Gabrieli. Tam podle něj umějí dokonale připravit langusty nebo domácí těstoviny s humrem, slávkami a sýrem pecorino. Na italské kuchyni oceňuje zejména čerstvost surovin a žádné konzervační látky, nebo jen nutné minimum. Pokud si chcete pochutnat jako Justin Timberlake a uvařit si doma těstoviny s humrem, budete potřebovat:

  • 500 g italských těstovin (hodí se tagliatelle nebo špagety)
  • 1 humr cca do 1 kg (můžete nahradit krevetami)
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1 středně velká cuketa
  • 100 g cherry rajčátek
  • 500 g slávek
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce másla

Jak na to: Podle návodu dejte vařit těstoviny. Ve velkém kastrolu mezitím přiveďte vodu k varu a vhoďte humra. Po 5 minutách vyndejte a nechte chvíli oschnout. Na pánvi zatím rozehřejte olivový olej, přidejte prolisovaný česnek a cuketu nakrájenou na malé kousky. Nalijte víno a přidejte slávky. Humra podélně rozřízněte a vnitřek propláchněte pod studenou vodou. Humra poté vložte do směsi na pánvi. Jakmile se začnou slávky otevírat, přidejte uvařené těstoviny a na půlky nakrájená cherry rajčátka. Podle chuti osolte a opepřete, přidejte máslo a nechte 3 minuty provařit. Podávejte posypané strouhaným parmezánem nebo sýrem pecorino.

Zdroje informací:

honestcooking.com: Eat Like a Celebrity – 20 Celebrities’ Favorite Foods/Justin Timberlake

bonappetit.com: What Justin Timberlake Eats for Breakfast

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více