
7 způsobů, jak upéct nejlepší vafle. Křupavé nebo vláčné, nadýchané, sladké i slané
Vafle jsou skvělé k snídani a jejich pečení jde rychle. Do středu rozehřátého vaflovače nalijeme malé množství těsta, uzavřeme ho a za několik minut vytahujeme do zlatova upečené vafle, které svou vůní přilákají celou rodinu. Nejlépe chutnají úplně čerstvé.
Snadné pečení
Před prvním pečením vaflovač jemně vymažeme. Vafle se v něm nepřichytávají, stačí je vždy opatrně podebrat dřevěnou obracečkou. Hotové necháme chvíli na mřížce - přebytečná vlhkost se odpaří a vafle si uchovají křupavost. Na talíři je zdobíme různými krémy, pomazánkami a ovocem.
1. místo

2. místo

3. místo

4. místo

5. místo

6. místo

7. místo

Chutná snídaně
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Vafle jsou pochoutkou původem z Belgie a Francie. Dají se připravit jak z kynutého těsta, tak i z toho, ze kterého připravujeme palačinky. Dokřupava opečené si je dělají ve vaflovači všichni, kteří chtějí začít den sladkou snídaní. Při přípravě se fantazii meze nekladou, lze je udělat s ovocem, polít čokoládou, hodí se k nim zmrzlina i šlehačka. Nemusíme zůstat jen u sladké varianty, pochutnat si můžeme na vaflích slaných, jako příklad lze uvést sýrové vafle se špenátem a vejcem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Banánové rolky
Přidáno před 1 hodinou

Chilli fazole s kukuřicí, cizrnou a klobásou
Přidáno před 13 hodinami

Vepřové labské kostky na červeném víně
Přidáno 3. 10. 2023 18:19

Bezmasé kapustové karbanátky pečené v troubě
Přidáno 3. 10. 2023 09:21

Kuřecí maso s těstovinami v sýrové omáčce
Přidáno 2. 10. 2023 20:16

Těstoviny s kuřecím masem v delikatesní omáčce
Přidáno 2. 10. 2023 17:32
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře