Roman Staša ustál moderátorské zemětřesení na Nově: Mám ve Snídani jeden velký problém, přiznal nedávno
6. 6. 2024 Ostatní
Moderátorská role Romana Staši ve Víkendové Snídani po prázdninách skončí, stejně jako celý pořad. Jak ovšem oznámila TV NOVA, vítěz soutěže MasterChef Česko 2020 nepatří mezi ty, kteří by měli z obrazovek komerční stanice zmizet. To by určitě mrzelo nejen Romanovy fanoušky, ale i jeho samotného. Nedávno totiž pro Toprecepty.cz přiznal, jak moc ho moderování baví.
Konec pořadu i některých moderátorů
Zprávu o konci víkendového speciálu Snídaně oznámila Nova ve středu. „Bohužel se ukázalo, že si tento formát dlouhodobě nenašel takový počet diváků, aby byl pro nás dále udržitelný, a proto se po standardní publicistické letní pauze na obrazovky TV Nova už nevrátí,“ potvrdila pro Toprecepty.cz Barbora Dlabáčková, vedoucí komunikace komerční televize.
Zároveň ovšem potvrdila, že ne všichni moderátoři zůstávají. „Některé tváře Víkendové Snídaně přecházejí na nejrůznější pozice v rámci Snídaně v pracovním týdnu či se budou na TV Nova věnovat jiným projektům, detaily zatím sdělovat nebudeme. Zůstávají například Pavel Svoboda, Rebecca Diatilová nebo Roman Staša,“ sdělila Dlabáčková.
Mohlo by vás zajímat
Mám problém, přiznává Staša
Právě vítěze kuchařské show by konec s moderováním nejspíš velmi mrzel. Před nedávnem se totiž svěřil, jak moc ho tato práce baví. „Po těch dvou letech cítím, že je to přirozené a o to mi vždycky šlo. Tak jsem „vypadl“ i z MasterChefa, jako pohodovej týpek, který je přirozený a snaží se takový být v každé chvíli,“ řekl Roman pro Topecepty.cz s tím, že s kolegyní Rebeccou už jsou sladění a jejich spolupráce podle něj funguje parádně.
Roman zároveň přiznal, co mu dělá při natáčení největší potíže. „Mám problém se scénářem, když je. Jakmile mi někdo chce dát větu do pusy, tak je to strašně těžké (smích),“ přiznal Staša. „Spoustě režisérů, kteří se mnou pracovali, ať už na reklamách nebo třeba seriálovém štěku, se tímto veřejně omlouvám, že je to se mnou složité,“ dodal se svým typickým úsměvem Roman.
Zapomíná na hosty
Přes svou „neposednost“ si ovšem nevzpomíná, že by udělal ve vysílání nějaký trapas. „Na začátku jsem ale párkrát hodně zavařil své fantastické kolegyni Rebecce Diatilové tím, že jsem právě nejel podle scénáře. Ona nevěděla, co se děje, já jsem tam poletoval a něco říkal,“ směje se vítěz MasterChef Česko 2020.
Sám má největší problém, když se ve Snídani začne vařit. „Potom neznám bratra. Všechno ochutnávám, zapomenu na hosty, kteří tam jsou. Přestanu si s nimi povídat a věnuju se pánvi, co tam holky mají,“ popisuje Roman Staša. „Musím se chytit stolečku, co tam máme, držet se ho a jenom mluvit, protože se do toho holkám hrozně rád pletu,“ dodává.
Jak to vypadá, když se Roman pustí do vaření, můžete osobně zjistit už 15. 6. v pražské Grébovce, kde se koná Apetit Piknik, jehož bude vítěz MasterChef Česko 2020 hostem.
Náš tip: Roman si k snídani rád připravuje tousty, vyzkoušejte to také a udělejte si ty z našeho video receptu:
Témata
Apetit piknik 2025
Jarní Apetit piknik se uskuteční 14. června 2025 od 10:00 do 19:00 v parku Grébovka. Vstup je jako vždy zdarma.
Apetit piknik je oblíbená gastro akce plná prodejců, kulinářů, jedinečných pop-up restaurací. Na jarním Apetit pikniku můžete po celý den ochutnávat dobroty oblíbených prodejců. K nim vám naservírujeme spoustu skvělé zábavy. Těšte se na známé tváře, workshopy, hudbu a další lahůdkový program, který si užije opravdu každý. Je připraven i program pro děti.
Slavné tváře na Apetit pikniku
Moderátorkou Apetit pikniku bude, stejně jako v minulých letech, Kristina Kloubková, která uvede množství výjimečných hostů z kulinářského světa. Dorazí Marek Raditsch, šéfkuchař a člen Akademie Bocus d'Or. Těšit se můžete také na Helenu Fléglovou a řadu dalších.
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak dlouho vydrží maggi z libečku? Trvanlivost přírodního maggi vás jistě překvapí
Libeček bývá také často obsažen v bylinných čajových směsích, kde se využívá jeho močopudných vlastností či pozitivního vlivu na trávení. Protože je… Číst více
Jak se dělá maggi z libečku? Jednoduchý postup vám vysvětlíme krok za krokem
Není nic snazšího, než si udělat zásoby. Listy libečku snadno usušíme nebo zamrazíme a tak je budeme mít k dispozici vždy, když budou potřeba. Můžeme… Číst více
Jak udělat maggi z libečku? Do polévkového ochucovadla využijete i další natě
Kdo by odolal dokřupava usmaženému řízku a pořádně máslem omaštěným bramborám posypaným čerstvě nasekaným libečkem? Asi jen málokdo. Libeček dodává… Číst více
Dokud peču, žiju, říká Iva Trhoňová, která je upoutána na vozík, přesto vydává kuchařky, fotí a vymýšlí nové recepty
Iva Trhoňová je známá autorka kuchařek a… Číst více
Jak udělat maggi z libečku? Vyzkoušejte jednoduché a výborné dochucovadlo
Libeček je velmi často označován jako "zelené maggi", a to především pro svou intenzivní kořeněnou vůni a chuť. Zároveň je libeček bylinkou s mnoha… Číst více
Jak na domácí „maggi“ z libečku: Je zdravé, levné a na jeho přípravu stačí pouhé tři ingredience
Kdo by neznal Maggi? Tradiční tmavé tekuté… Číst více
Dagmar Pecková se podělila o recept na skvělého králíka a říká: Na sociálních sítích baví lidi víc můj „žvanec“, než má tvorba
Dagmar Pecková patří mezi naše nejvýznamnější… Číst více
Moderátor Aleš Háma preferuje českou kuchyni: Dokážu si pochutnat i na vlašáku z papíru s rohlíkem, říká
Aleš Háma patří mezi naše nejvýraznější a… Číst více
Reportáž ze školní jídelny, kde mají salátové bary a pečou si vlastní chleba. Nástupní plat kuchaře byl přitom 18 000 hrubého
Tři čtvrtiny škol a tím pádem i školních jídelen… Číst více
Krmila hady, teď peče bláznivé dorty. S tímhle hororovým vyhrála jihočeská cukrářka Lucie mezinárodní soutěž
Chtěla být kadeřnicí. Maminka si přála, aby byla… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více