Nejčastější chyby při přípravě smoothie
22. 11. 2016 Životní styl
Smoothie představuje velmi chutný a jednoduchý způsob, jak do svého těla dostat všechny potřebné živiny, vitamíny i vlákninu a navíc si ještě pochutnat. Výroba smoothie je velmi snadná, ale je třeba dodržovat některá z pravidel. Existují totiž nevhodné postupy, které mohou kvality i účinnost smoothie velice zhoršit.
Nerozmixované smoothie
Smoothie si sice připravíte jedna dvě, ale i přesto na přípravu nijak nespěchejte. Smoothie by totiž vždy mělo být dokonale hladké a všechny ingredience dobře rozmixované – jen tak si z něj vaše tělo příjme maximální množství živin.
Nevhodné přísady
Přestože by smoothie mělo být hladké, nemělo by být vodnaté a příliš tekuté. Požadované husté a krémové konzistence docílíte přidáním ovoce či zeleniny s vysokým obsahem vlákniny, jako jsou broskve, banány a mango. Přidáním chia semínek ze smoohie můžete dokonce vytvořit i mimořádně zdravý pudink. Není tedy třeba používat prášková zahušťovadla.
Do zdravého smoothie nepatří ani proteinové prášky, které se tváří jako zdravé. Mnohé totiž obsahují umělá sladidla či geneticky modifikované přísady. Pokud je užíváte, pečlivě čtěte složení.
Příliš sladké smoothie
Někteří strávníci si smoothie rádi doslazují. Pokud preferujete sladkou chuť, použijte raději ovocný cukr obsažený například v banánech, hroznovém vínu nebo v hruškách. Jelikož je ovocné smoothie na ovocný cukr bohaté, hodí se spíše jako snídaně nebo dopolední svačinka.
Příliš mnoho ledu
Led může zabránit uvolňování zdravých tuků ze semen a ořechů. Pokud máte rádi ledové smoothie, přidávejte led až nakonec do rozmixovaného nápoje.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Matcha Tea
Matcha Tea je druh zeleného čaje, který pochází z Japonska, a má blahodárné účinky pro lidské zdraví. Na Dálném východě je tento elixír užíván více… Číst více
Jak skladovat a zpracovat meruňky? Máme pro vás osvědčené tipy
Meruňkám se daří ve vinorodých oblastech. Jsou náročnější na podmínky a prostředí než broskvoně. U nás se pěstují plstnaté druhy, které jsou… Číst více
Jak zpracovat jeřabiny a arónie. Hodí se hlavně ke zvěřině a hovězímu masu
Jeřabiny ke konzumaci dělíme na jeřáb sladkoplodý a černoplodý (aronie). Jeřáb sladkoplodý má oranžovočervené kulaté plody, aronie je temně modrá až… Číst více
15 receptů na bramborové moučníky: Brambory jim dodají vláčnost a kyprost
Do těst na více či méně známé moučníky se brambory přidávají již uvařené. Důležité však je, aby byly řádně vychladlé, proto je nejlepší brambory… Číst více
18 receptů na sladké obědy: Vzpomínky na prázdniny u babičky ožijí u vašeho stolu
Máte po krk neustále se opakujících slaných obědů? Vybočte ze zažitého kolotoče a dopřejte si pro změnu sladký oběd, kterým překvapíte dospělé a… Číst více
Teplé nápoje pro chladné dny. Recepty nejen na zahřátí
Jakmile klesnou teploty a nastanou chladné večery i dny, balíme se do teplejších svršků a máme chuť na teplé nápoje, které nás zahřejí. Můžeme se… Číst více
Máta má kromě příjemné vůně a chuti také mnoho příznivých účinků na naše zdraví. Poradíme, jak ji sbírat a využít
V zahradě je máta téměř plevel, doporučuje se pěstovat ji v kontejnerech, aby se zabránilo invazi do ostatních záhonů. Zahání mšice, myši, mravence a… Číst více
16 receptů na oblíbené sladké obědy, večeře a moučníky z brambor
Naše babičky říkaly, že když doma nic není, brambory, mouka a vejce jsou vždy. Z této trojice lze připravit mnoho pokrmů, které nasytí celou rodinu.… Číst více
Zahřejte se domácím pečeným čajem! Tady jsou 4 skvělé recepty, které musíte zkusit
Pečený čaj je čím dál populárnější lahůdka, která… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře (1)