Nová kulinářská show Ledničko, vyprávěj! Diváci se pobaví, říká Punčochář. Občas se to zvrhlo, dodává Forejt
29. 10. 2024 Ostatní
Souboj prvotřídních kuchařů, jimž budou pomáhat a někdy i překážet známé osobnosti, odstartuje v neděli na obrazovkách TV NOVA. Pořad Ledničko, vyprávěj! svede k plotnám známou dvojici Jan Punčochář a Přemek Forejt, kteří divákům ukáží, jak zvládnou uvařit z ingrediencí, které jim přinesou hosté moderátorky pořadu Besky. I když půjde o zábavný pořad, oba šéfkuchaři přiznávají, že vyhrát toho druhého nechat nechtějí.
Špičkování a soupeření
Show Ledničko, vyprávěj!, která začíná na Nově v sobotu 3. listopadu v 11:05 hodin, je novým formátem, který opět svede dohromady populární porotce soutěže MasterChef Česko Jana Punčocháře a Přemka Forejta. O co se bude jednat, prozradil pro Toprecepty.cz prvně jmenovaný.
„Dva hosté nám přinesou každý jednu surovinu a dají nám ji do lednice, aniž bychom s Přemkem věděli, o co jde. My je pak musíme spojit a uvařit z nich nedělní oběd,“ vysvětlil Punčochář. Zároveň sdělil, že se sice půjde o uvolněnější vaření, než diváci znají třeba ze Souboje na talíři, ale o špičkování rozhodně nebude nouze.
I když by se zdálo, že na nedělní oběd budou známí šéfkuchaři chystat jednodušší pokrmy, než jsme od nich zvyklí, nemusí tomu tak být. „Pokaždé jsou ty suroviny jiné, takže to mohou klidně být třeba krevety, záleží na hostech, co ze svých oblíbených potravin nám do ledničky schovají,“ popsal majitel restaurace U Matěje s tím, že by však vždycky mělo jít o suroviny, které jsou běžně dostupné.
Mohlo by vás zajímat
Role jsou dány jasně
To potvrzuje i Přemek Forejt, který se na nový pořad moc těší právě proto, že ho dělá nejen se svým kuchařským kamarádem, ale také s vítězkou MasterChef Česko 2021 Veronikou „Besky“ Beskydiarovou, která nedělní show moderuje. „Vaření by mělo být normálnější než třeba v soutěži, ale myslím, že se nám to sem tam zvrhne,“ přiznal šéfkuchař pro Toprecepty.cz.
Popsal také, jak bude vaření vypadat: „Je to rozdělené tak, že Honza je spíš na tradici a já dělám modernější věci. Myslím, že je dobré nechat to takhle pestré, protože budou mít diváci na výběr.“ Hosté, kteří každou neděli do kuchyně zavítají, budou podle Forejta určitě slavným šéfkuchařům pomáhat. „Já se na to těším. Je super, že na to nebudeme sami,“ řekl s úsměvem šéf olomoucké restaurace Enrtée.
Z učitelů se stali parťáci
Na svoje první moderování se těší i Besky. „Mám z toho ten nejlepší pocit na světě, protože se mi splnil sen,“ svěřila se vítězka MasterChefa. Punčocháře s Forejtem, kteří jí jako porotci této soutěže pomohli k vítězství, nyní bere jako parťáky. Přesto se stále snaží něco přiučit. „Jsme sice na jedné lodi, ale oni jsou tady hvězdy a já se jen snažím jim všechno ulehčovat,“ vysvětlila Besky pro Toprecepty.cz. Přiznala také, že si již několikrát říkala o některý z receptů. „Naštěstí budou všechny i na webu našeho pořadu, takže si je mohou doma vyzkoušet i televizní diváci,“ připomněla sympatická moderátorka.
Hosté překvapí
„Náš pořad by měl pomáhat lidem v nouzi. Když se v neděli ráno probudím pozdě s kocovinou, tchyně s tchánem jsou na cestě a já mám v ledničce jednu nebo dvě věci, tak mi tento pořad poradí, co zvládnu za 45 minut připravit,“ popsal pro Toprecepty.cz Radovan Síbrt, kreativní producent Pink Production, který pořad připravuje. Podle jeho slov by mělo jít o jednodušší pokrmy. „Jídla musíte mít hotová do tři čtvrtě hodiny, takže to ani nesvádí k vysoké gastronomii,“ dodává.
Výběr hostů, kteří budou oběma šéfkuchařům „k ruce“, byl určen podle jasného klíče - musí jít o významné osobnosti ve svém oboru. „Půjde o velmi známé i naprosto neznámé tváře. Kromě herců, zpěváků či sportovců se tak diváci mohou těšit například i na záchranářku, psychologa, rybáře či myslivkyni,“ vysvětlil pro Toprecepty.cz Síbrt.
Mezi hosty se tak objeví například herečky Zlata Adamovská a Chantal Poullain, známé tváře televize Nova Lucie Borhyová a Rey Koranteng, herečka a moderátorka Dana Morávková, zpěvačka Tonya Graves, herečka Jana Bernášková s dcerou, plastický chirurg Ondřej Měšťák, sportovci Pavel Horváth, Petr Švancara a mnoho dalších.
Jak probíhalo natáčení pořadu zjistíte v naší fotogalerii:
Náš tip: Připravte si chutného králíka podle našeho video receptu.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak blanšírovat zeleninu. Správný postup zachová čerstvost zeleniny a zbaví ji bakterií a virů
Blanšírování je klasická kuchařská technika, která spočívá v krátkém spaření nebo velmi krátkém povaření a následném rychlém ochlazení blanšírovaných… Číst více
Jak snadno tvarovat a péct rohlíky. Domácí mohou být lepší než od pekaře
Máte rádi rohlíky a jejich tvarování a pečení se vám stále nedaří? Říká se, že cvičení dělá mistra. A možná vám to s naším návodem půjde lépe Jak… Číst více
Jak si vyrobit ovocnou šumivou bombu, která vytvoří z každého nápoje originální drink
Šumivé ovocné bomby jsou perfektním zpestřením jakéhokoliv nápoje. Skvěle se hodí do vína, šampaňského, šťávy, džusu, alkoholického koktejlu, ale i… Číst více
To nejlepší z babiččina zářijového receptáře: Využijte bohatou hojnost úrody
Na polích dozrály makovice, sklízí se okopaniny, v zahradách a sadech dozrává ovoce. Také zahrádky nabízejí bohatou úrodu zeleniny, o kterou jsme se… Číst více
10 rad, jak správně uchovávat potraviny: Vyhněte se moučným červům, ztvrdlému cukru nebo žluklým ořechům
Dostávají se vám ve spíži nebo v komoře do mouky… Číst více
Jak připravit odpalované těsto? Není to nic složitého, stačí dodržet několik zásad
Také milujete žloutkové věnečky, španělskou pochoutku churros nebo řezy zvané mraky? Jsou vyrobené z tzv. odpalovaného těsta, z kterého mají některé… Číst více
Pařížskou šlehačku snadno připravíte i doma: Bude chutnat jako z luxusní cukrárny, před šleháním se ale musí dobře vychladit
Milujete pařížskou šlehačku a rádi byste si ji… Číst více
Farmářka vysvětlila, jak skladovat brambory i v paneláku: Stačí dodržet dvě základní věci, na balkon ale nespoléhejte, radí
Skladování potravin je věčným tématem, mnoho… Číst více
Jak uskladnit jablka. Poradíme, jak je nejlépe uchovat přes zimu
Naše tradiční ovoce - voňavá jablíčka - patří k tomu nejzravějšímu, co zahrady nabízejí. Říká se, že už jedno snězené jablko denně významně zvyšuje… Číst více
Co je omládek a kam jej použít? Chuť pečiva dovede povýšit k dokonalosti
Co je omládek Omládek je drožďový kvásek, díky kterému můžeme v receptu použít menší množství kvasnic a kvasinky v těstě mají lepší rozjezd. Těsto… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více