Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejstarší dcera nejpopulárnějšího českého zpěváka Karla Gotta Dominika je svým pozitivním vztahem k jídlu a vaření známá. Její kuchařské umění oceňuje manžel Timo a dříve i její slavný tatínek. Pro Toprecepty.cz Dominka zavzpomínala, co pro něj vařívala, a popsala i způsob, jak se dostala k tajnému receptu z jedné renomované pražské restaurace.

Co se vaří

Dominika žije již od roku 2001, kdy se provdala za hudebníka Tima Tolkkiho, ve Finsku. Přestože se po smrti svého otce v roce 2019 na chvíli vrátila do Česka, nyní je opět ve Skandinávii, kde se snaží žít bez enormního zájmu médií.

Mezi její standardní každodenní „starosti“ patří i otáčení se v kuchyni. „Vařím, dělám snídaně, obědy i večeře. Nejvíc mě baví asijská a česká kuchyně,“ říká Dominika pro Toprecepty.cz s tím, že její manžel Timo sní všechno.

Pro čtenáře našeho webu dokonce letos dvaapadesátiletá dcera zpěváka Karla Gotta a tanečnice Antonie Zacpalové připravila jednu ze svých specialit, kuře po thajsku. „Je tam kuřecí maso, česnek, zázvor, pórek, bílé zelí, ústřicová omáčka, sójová omáčka a sweet chilli omáčka,“ vyjmenovala absolventka hotelové školy část ingrediencí.

Zároveň popsala i jednoduchý postup. „Nejdřív osmažím maso, až zhnědne, tak přidám česnek a zázvor, promíchám a nechám chvíli restovat, potom přidám nakrájenou zeleninu, kokosové mléko a smetanu, nechám to chvíli provařit a je to hotové,“ vysvětlila Gottová pro Toprecepty.cz.

Tajný recept a vaření pro tátu

Recept získala při svém působení ve slavné pražské restauraci Pravda, která se nachází v Pařížské ulici. „Tam to bylo jako jídlo na menu i jako „personálka“. Troufla jsem si zeptat se kuchaře, jestli mi to tajemství přípravy neprozradí, že ho nebudu nikde ventilovat a zůstane jenom u mě,“ přibližuje Dominika.

Při dotazu, zda vařívala pro svého tátu, se jí rozzáří oči. „Hodněkrát, i u něj doma. Nejraději měl indickou kuchyni, konkrétně Amirstánského beránka (směs skopového masa, zeleniny, jogurtu a koření - pozn.red.),“ říká dcera nezapomenutelného zpěváka. „Tatínek snědl všechno, občas tam však měl takové to „ale“. Třeba: tohle je dobré, ale ještě bych tam přidal to a to,“ vzpomíná s úsměvem Dominika.

Maminčina škola

Sama si nejvíce pochutná na asijské a české kuchyni. Miluji třeba svíčkovou, kachnu s knedlíkem a se zelím, koprovou a křenovou omáčku,“ vyjmenovává Gottová s tím, že ve Finsku české restaurace nenajdete a domácí kuchyně jí tak velmi chybí.

Proto se snaží ji připravovat alespoň pro svého manžela. „Dělám guláš, rajskou omáčku, znojemskou roštěnou, roštěnou na divoko. To je tak asi všechno,“ popisuje Dominika pro Toprecepty.cz. Vařit ji podle jejích slov učila maminka.

„Jednou jsme si s mámou koupily indickou kuchařku, ze které bylo nejoblíbenější tátovo jídlo, ten beránek. Jinak se u nás vařila vesměs česká klasika,“ říká a zároveň přiznává, že pečení její koníček není. To jsem se nějak nenaučila,“ směje se Dominika Gottová.

Jak to vypadá u Dominiky Gottové doma ve Finsku, zjistíte v naší fotogalerii:

Fotogalerie - Dominika Gottová prozradila nejoblíbenější jídlo svého otce i recept na thajské kuře: Táta snědl všechno, ale občas měl připomínky

Ukázat 16 fotografií

Náš tip: Podle našeho video receptu si můžete připravit parádní thajskou polévku

 

Recepty k tomuto článku

Naposledy jste si prohlédli