Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl F. M. Pelcla :-)

Křupavé listové těsto, sladké švestky a hřejivá vůně skořice – tato podzimní varianta oblíbeného štrúdlu okouzlí na první sousto. Jednoduchý recept, který provoní celý domov.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jehlanka73

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 852 kJ /
2 116 kcal
Bílkoviny28,68 g
Tuky147,56 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 324 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy165,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 200 °C. Krok 2: Těsto rozdělíme na díly a každý vyválíme do obdélníku. Krok 3: Tvaroh vymícháme s vanilkovými cukry. Krok 4: Plát těsta posypeme strouhankou, pomažeme oslazeným tvarohem, poklademe vypeckovanými švestkami viz. obrázek. Posypeme trochu skořicovým cukrem a zavineme. Krok 5: Závin pomažeme rozšlehaným vejcem a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 °C. Po 10 minutách zmírníme troubu na 170 °C a dopékáme do zlatova. Krok 7: Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.

TIP: Štrúdly - nejlepší receptry

Zveřejněno 6. 9. 2010

Poznámka autora jehlanka73

Tento štrúdlík je výborný až zcela vychladlý, protože švestky pustí šťávu a hned čerstvý se nedá ani moc krájet...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl F. M. Pelcla :-)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wQ9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl F. M. Pelcla :-)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wQ9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

mňam, dostala jsem chuť na hezky upečené švestky v, určitě moc dobrém, štrůdlu:yes::-p

krásný štrůdl:-p:yes:+1

Přidala jsem foto řezu z boku, ale není to moc vidět, krájela jsem ho za tepla a opravdu to pořádně nejde, proto ta poznámka krájet až po vychladnutí.....Poslední foto jsem tam nedala, ale koukám, že paní Jana mě vyprovokovala, haha...:-D

Znam a mohu doporucit. Jen misto strouhanky davam ovesne vlocky, kterymi posypu tvaroh ;-) Bodik je jasny :-K

Market, švestek je dost?:-O, Kde? Jedem na ně:-))
Ale to bych zamluvila tenhle krásný recept, vypadá opravdu moc dobře, chtělo by to foto řezu zboku, ale jinak věřím, že je skvělý;-)

Jehlanko, cítím, že to musí být dobrota, švestky+tvaroh=chutná kombinace a ty máš 5.boda:yes:

zdenicka63 6. 9. 2010 17:52
Tak to je papu:-)):yes:

Švestek je teď všude dost, tak se tento recept určitě bude hodit. ;-)

Milujeme štrůdly na všechny způsoby,za bod:yes:;-)

Téda, to musí být dobré :-p:yes:

Ukladam a rozhodne vyzkousim. Zatim 1. bod pro tebe. :yes::-K

Tématické fráze:
štrudl ze svestek, štrudl se švestky, štrůdl švestky, jak krájet štrůdl, štrůdl z mikrovlnky, kdy krájet štrudl, strudl se švestka, štrůdl v mikrovlnce, obrázky štrůdl, obrázky štrůdlu, strudl se strouhankou, mikrovlnka štrůdl, krásný štrůdl, švestkoví štrúdl, obrázek štrůdlu, listové těsto švestky, štrudl s švestek, studl ze švestek, strudl obrazky, recept ne štrůdl z mikrovonky

Suroviny:
těsto listové, strouhanka, tvaroh, cukr vanilkový, cukr skořice, švestky, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu