

Štrúdl F.M.Pelcla :-)
Suroviny 3 šišky
- 1 balíček listového těsta (400 g)
- trochu strouhanky
- 2 tvarohy
- 2 vanilkové cukry
- 1 skořicový cukr
- vypeckované švestky
- 1 vejce na pomazání
Postup přípravy receptu
Vyválíme listové těsto, posypeme strouhankou, pomažeme oslazeným tvarohem vanilkovým cukrem, naklademe vypeckované švestky viz. obrázek :-) posypeme trochu skořicovým cukrem a zavineme.
Závin pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme na plech s vyloženým pečícím papírem.
Pečeme do zlatova. Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Tento štrúdlík je výborný až zcela vychladlý, protože švestky pustí šťávu a hned čerstvý se nedá ani moc krájet...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Štrúdl F.M.Pelcla :-)
-
-
mňam, dostala jsem chuť na hezky upečené švestky v, určitě moc dobrém, štrůdlu
-
krásný štrůdl
+1
-
Přidala jsem foto řezu z boku, ale není to moc vidět, krájela jsem ho za tepla a opravdu to pořádně nejde, proto ta poznámka krájet až po vychladnutí.....Poslední foto jsem tam nedala, ale koukám, že paní Jana mě vyprovokovala, haha...
-
Znam a mohu doporucit. Jen misto strouhanky davam ovesne vlocky, kterymi posypu tvaroh
Bodik je jasny
-
Market, švestek je dost?
, Kde? Jedem na ně
Ale to bych zamluvila tenhle krásný recept, vypadá opravdu moc dobře, chtělo by to foto řezu zboku, ale jinak věřím, že je skvělý -
Jehlanko, cítím, že to musí být dobrota, švestky+tvaroh=chutná kombinace a ty máš 5.boda
-
-
Tak to je papu
-
Švestek je teď všude dost, tak se tento recept určitě bude hodit.
-
Milujeme štrůdly na všechny způsoby,za bod
-
Téda, to musí být dobré
-
Ukladam a rozhodne vyzkousim. Zatim 1. bod pro tebe.